Спорт

Оряшкова с рекордна шеста световна титла по самбо

  08.11.2020 19:31             
Оряшкова с рекордна шеста световна титла по самбо

НОВИ САД. Панагюрката Мария Оряшкова спечели рекордната в кариерата си шеста световна титла по самбо и я прибави към колекцията си, в която има още девет европейски титли (последната - завоювана миналата година).

Майсторката на бойните спортове триумфира в категория до 80 килограма на шампионата на планетата в сръбския град Нови Сад. На финала Оряшкова победи добрата си приятелка извън тепиха - представителката на Беларус Светлана Тимошенко. 32-годишната българка поведе с 1:0 в началото на срещата и със страхотна защита успя да задържи преднината си до края.

Мария Оряшкова и Светлана Тимошенко играха за четвърти път една срещу друга на финал на световното първенство, а двете до момента са си разменили по две победи.

Панагюрката постигна още две победи по пътя си до финала  - срещу рускинята Жанара Кузанова и украинката Халина Ковалка.

"Щастлива съм, че спечелих златния медал. Всичко е коренно различно. Целият свят се промени. Малко бяхме забравили този вид адреналин, но бързо си го припомнихме. Радвам се, че това първенство се проведе изобщо и усилията ни през пандемията не са били напразни", каза Оряшкова в интервю за БТА. "По-различното на този златен медал e, че идва след доста голяма пауза. Все едно беше за първи път да излизам на финал на световно. Мислите ми преди финала бяха, че един човек ще излезе с високо вдигната глава. Силно се надявах да съм аз и дадох всичко от себе си. По-различното беше, че нямаше публика, а бяхме само с моя отбор, но и дори това ми беше достатъчно", допълни шампионката.

Междувременно стената на състезателката на националния ни тим и на "Бойни спортове"-Панагюрище във Фейсбук "завря" от поздравления.

"Когато имаш най-силния, гръб няма какво да те спре",написа тя на стената си и поясни кой е този "гръб", като благодари на "Асарел-Медет", Община Панагюрище, Община Челопеч и на треньора си Иван Нетов.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ,  0892 313 134

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 0892 313 134

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.
Всички