Крими

Родителите на загиналото бебе крили, че е изпуснато

  13.11.2020 14:09             
Родителите на загиналото бебе крили, че е изпуснато

Преди минути писахме за задържаната британска гражданка, обвинена, че е убила по непредпазливост бебето си.

От ОД МВР-Пазарджик поясниха, че първоначално родителите са криели истинската причина за смъртта на детето. Няколко дни денонощна работа обаче били необходими на криминалистите от РУ-Велинград под наблюдението на прокуратурата, за да изяснят случая.

Всичко започнало на 08 ноември, когато в РУ-Велинград бил подаден сигнал от Филиала за спешна медицинска помощ в курортния град. Медиците съобщили, че при тях е постъпило 7-месечно бебе, докарано от родителите му. Лекарите само установили смъртта на детето, а обясненията на майката Л.Л.- 39г., която е британска гражданка и на бащата С.И.- 28г. от Велинград били противоречиви. Тялото било транспортирано за аутопсия в  отделение по съдебна медицина в МБАЛ-Пазарджик, а двамата родители били задържани в ареста на РУ-Велинград. С тях започнали да работят криминалисти, а случая е докладван на дежурен прокурор от Районната прокуратура в курорта. Не след дълго съдебните лекари установили, че смъртта на момченцето е причинена в резултат на причинена тежка черепно-мозъчна травма. В помощ на разследващите бил изпратен и екип психолози от Института по психология на МВР. Така станало ясно, че във въпросната нощ майката изпуснала детето, като по този начин по причинила по непредпазливост тежката травма и последвалата смърт.

Писахме, че Районния съд във Велинград  наложи на чужденката най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“. Работата по случая продължава, води се досъдебно производство.  С постановление на наблюдаващ прокурор арестът на жената е удължен със 72 часа.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Трябва ли учениците да ходят присъствено на училище?


Резултати
Обяви

ПРОДАВАМ ЛЕКАРСТВО „ИРОКСОЛ” ЗА ДЕКУБИТАЛНИ РАНИ, 0895 857129.

ПРОДАВАМ ЛЕКАРСТВО „ИРОКСОЛ” ЗА ДЕКУБИТАЛНИ РАНИ, 0895 857129.

БИВШ ПОЛИЦАЙ, СОБСТВЕНО ОРЪЖИЕ, ТЪРСИ РАБОТА, 0876 167 663

БИВШ ПОЛИЦАЙ, СОБСТВЕНО ОРЪЖИЕ, ТЪРСИ РАБОТА, 0876 167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ БАР, ПАЗАРДЖИК, ЦЕНТЪР, 0876  167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ БАР, ПАЗАРДЖИК, ЦЕНТЪР, 0876 167 663
Всички