Крими

Англичанката, неволно убила бебето си, е бременна - пуснаха я от ареста

  17.11.2020 17:06             
Англичанката, неволно убила бебето си, е бременна - пуснаха я от ареста

ПАЗАРДЖИК. Окръжният съд преди минути промени на домашен арест най-тежката мярка „Задържане под стража” за британската гражданка Лоис Л. Вече писахме, че 39-годишната англичанка е обвинена, че по непредпазливост е убила бебето си.

В съдебната зала на откритото заседание стана ясно, че тя е бременна в седма седмица и това също натежа за по-леката мярка за неотклонение, за която пледира служебният й защитник, адвокат Йордан Ушев.

С определение в открито заседание магистратите постановиха, че Лоис трябва да търпи мярката на адреса си във Велинград на бул. „Съединение”. Там на 8 ноември тя по невнимание изпуснала 7-месечното си момченце и му причинила фатална черепно-мозъчна травма. Часове по-късно в РУ-Велинград бил подаден сигнал от Филиала за спешна медицинска помощ в курортния град. Медиците съобщили, че при тях е постъпило мъртвото бебе, докарано от родителите му. Лекарите само установили смъртта на детето, а обясненията на майката и на бащата Стойчо И.- 28г., от Велинград били противоречиви. Не след дълго съдебните лекари установили, че смъртта на момченцето е причинена в резултат на причинена тежка черепно-мозъчна травма. В помощ на разследващите бил изпратен и екип психолози от Института по психология на МВР…

Сега обаче стана ясно, че тя ще трябва да сменя квартирата си, защото хазяйката е натирила Лоис и Стойчо. До часове англичанката трябва да представи пред съда новия си адрес. Тя има наложена забрана за напускане на страната.

„Доволни сме от определението на съда. Моята подзащитна ще търпи наложената й мярка за неотклонение добросъвестно и ще се явява в съдебна зала винаги, когато бъде призована”, заяви пред „Знаме” адвокат Ушев.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Трябва ли учениците да ходят присъствено на училище?


Резултати
Обяви

ПРОДАВАМ ЛЕКАРСТВО „ИРОКСОЛ” ЗА ДЕКУБИТАЛНИ РАНИ, 0895 857129.

ПРОДАВАМ ЛЕКАРСТВО „ИРОКСОЛ” ЗА ДЕКУБИТАЛНИ РАНИ, 0895 857129.

БИВШ ПОЛИЦАЙ, СОБСТВЕНО ОРЪЖИЕ, ТЪРСИ РАБОТА, 0876 167 663

БИВШ ПОЛИЦАЙ, СОБСТВЕНО ОРЪЖИЕ, ТЪРСИ РАБОТА, 0876 167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ БАР, ПАЗАРДЖИК, ЦЕНТЪР, 0876  167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ БАР, ПАЗАРДЖИК, ЦЕНТЪР, 0876 167 663
Всички