Регионът

Ученици подредиха 46 картини в изложбата от конкурса „Пещерските будители”

  24.11.2020 16:27             
Ученици подредиха 46 картини в изложбата от конкурса „Пещерските будители”

Предстои да излезе и литературният сборник на участниците


 

ПЕЩЕРА. Днес 43 ученици от втори до десети клас подредиха 46 свои картини в художествена галерия „Веселин Стайков”. Изложбата е с рисунките от конкурса „Пещерските будители“, организиран от фирма „Биовет” АД (за конкурса, наградените деца и изложбата „Знаме” вече писа). В експозицията достойно място заемат емблематични сгради и образи на будители като Димитър и Атанас Горови, Спас Зафиров, Веселин Стайков, Людмил Стайков, църквата „Света Петка”, Часовниковата кула и други. Включени са всички рисунки, взели участие в конкурса, а куратор на изложбата е Ивана Петкова, член на журито, определило и носителите на наградите в различните възрастови групи.

От днес до петък по график учениците ще разгледат изложбата. Тя ще остане експонирана в рамките на една седмица, тя може да бъде разгледана от ценителите на изящните изкуства в рамките на всеки работен ден, от 10.00 до 12.00 и от 13.30 до 17.30 часа, при спазване на всички противоепидемични изисквания. Входът е свободен.

Да припомним, че в конкурса се включиха общо 43 деца, които ни показаха по техен начин интересни архитектурни сгради от епохата на Възраждането и портрети на личности, прославили родния край.

Предстои да бъде представен пред пещерската общественост и сборникът с разкази, есета, стихове и биографични бележки на участниците в същия конкурс, но в раздел „Литература“. Той вече е готов за печат.

Пенка МИХАЙЛОВА


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65
Всички