ИНФО КОВИД-19 Регионът

Общият устройствен план и PCR лаборатория в МБАЛ–Пазарджик – акценти в днешното заседание на Общинския съвет

  27.11.2020 17:04             
Общият устройствен план и PCR лаборатория в МБАЛ–Пазарджик – акценти в днешното заседание на Общинския съвет

ПАЗАРДЖИК. Заради пандемията днешното заседание на Общинския съвет се проведе в зала „Маестро Г. Атанасов“. Излъчваше се онлайн. То започна с минута мълчание в памет на общинския съветник д-р Никола Пенчев. Той бе дългогодишен директор на белодробната болница и бивш председател на Общинския съвет. След това клетва положи юристът Александър Шопов, който влиза на негово място.

Днес съветниците приеха Общинския план за защита при бедствия на територията на община Пазарджик, както и Общият устройствен план на Община Пазарджик.

- С това се нареждаме сред първите 20-30 общини, които имат такъв план – подчерта кметът Тодор Попов. - Това е важно за инвеститорите, защото ще имат информация къде какво има и какво могат да очакват.

Общинската съветничка Бойка Маринска пък поиска колегите й да гласуват средства за закупуване на апаратура, която да позволи анализиране на PCR тестове в МБАЛ – Пазарджик. Тя предложи със средства от Бюджета на общината, планирани за спорта, и от представителните разходи да се осигури апарат за диагностициране на Covid-19. Предложението не бе прието.

Бойка Маринска отправи още едно предложение към кмета Тодор Попов, а именно медицинските сестри от училищата да се командироват в отделенията на МБАЛ-Пазарджик, където не се лекуват Ковид болни, като здравното заведение им заплаща допълнителни възнаграждения.

- Ние сме работодатели на медицински сестри в детските градини и началните училища. Разговаряли сме с тях по този въпрос, но аз нямам правомощия да ги командировам в болницата – коментира кметът. - Това трябва да е техен личен избор. Имайте предвид също така, че тези жени са в пенсионна възраст и се притесняват за своето здраве.

Тодор Попов сподели, че има уверение от здравното министерство, че се разработва вариант, в който всички областни центрове ще бъдат обезпечени с лаборатория за PCR тестове.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ,  0892 313 134

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 0892 313 134

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.
Всички