Пазарджик

Приключи конкурсът за коледен разказ на „Арт Ангел”

  25.12.2020 06:51             
Приключи конкурсът за коледен разказ на „Арт Ангел”

Конкурсът за Коледни разкази на Фондация „Арт Ангел” е вдъхновен от историята на една Мария, която бе от Латвия, мюсюлманка, обикаляла цяла Европа, попаднала в беда. От онези невидимите хора, които обикновено не забелязваме, но същевременно ни карат да се замислим над толкова много въпроси. За обществото ни, взаимотношенията, това което ни прави хора, за добротата, морала, етиката. За това, което ни прави активни граждани, за безразличието, апатията, емпатията, за личната инициатива, свободния избор, за свободата, човещината. За това което ни разказва Коледа, за емоциите, сърдечността, споделеността, безкористностността, любовта…

Първа награда (100 лв.) печели Николай Илчевски с разказа си „Сърната“. Авторът на "Репортажи от нищото", "Записки от селската кръчма", "Металургия на думите", написа топлия зимен разказ, специално във връзка с историята на Мария, която вдъхнови конкурса.

Втора награда (50 лв.) отива при Майя Виткова- Косев, София, с пъстрия и шантав коледен разказ „Дядо“.

Трета Награда (50 лв.) заминава далеч - Валенсия, Испания, при Диана Иванова Олива, за емоционалния и носталгичен разказ „Нощта на Рождество“.

Награда „Пазарджик” под патронажа на Тодор Каракашев отива за цялостно творчество при Иван Коприщенов. Наградата ще бъде 50 лв. и коледна кошница с подаръци. Награда за кураж на името на Михаил Герджиков (50 лв.) отива при писателя Ганчо Петришки от Пазарджик.

Наградата за „Човечност Мария“ тази година е за всички жители на село Калугерово, а таблетът отива при 13 годишния Георги Златарев.

Но най-големият победител са децата участвали в Конкурса - Русе, Варна, Елхово, Велинград, Летница, Добрич, Дряново, Париж (българското училище там ще получи 20 книги от Фондация „Арт Ангел” и Фондация „Дете и Книга”), Тетевен, Лондон, Пазарджик, Карнобат…. И Шумен, с невероятна си школа „Сладкодумци“! Определено децата печелят всичко, което трябва да събуди Коледа - мечти, емоции, любов, доброта, чистота, съпричастност и толкова много талант, отвсякъде.

Голяма награда ще получи Селин Гюнери Фикрет на 16 години от Шумен, с разказа си „Силата на мечтите“. За нея са 10-те книги от поредицата „Бележки от Вечността”. А ние продължаваме да мечтаем - 33 от детските разкази ще попаднат в книга, която ще продължи да върши чудеса и да ни кара да мечтаем. Благодарим ви! И към нас се присъедини най-добрата школа за рисуване, с талантливи деца, разпилени по цял свят - на Марин и Светозара Кузеви от Пазарджик. Тези талантливи деца-художници вече започнаха да рисуват илюстрациите. Надяваме се още много да се включат към нас, за да можем да пренесем Коледният Дух и до другата Коледа, а и по-далече.

Илиян КУЗМАНОВ


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички