Четвъртък, 01 Апр 2021
 
Регионът

Общината реализира проект за саниране за над 1 милион лева

  29.12.2020 17:10             
Общината реализира проект за саниране за над 1 милион лева

ПЕЩЕРА. Общинската администрация изпълни проект на обща стойност  1 016 655.37лв. „Повишаване на енергийната ефективност на социални и жилищни сгради, находящи се в гр. Пещера- II“, включващ сградите Дирекция „Социален патронаж“ със звено „Домашен социален патронаж, офиси и кухня“, „Дневен център за деца и младежи с увреждания“, многофамилна жилищна сграда на ул. „Симон Налбант“ 50 и многофамилна жилищна сграда на ул. „Георги Зафиров“ 73.

Проектът се осъществи с финансовата подкрепа на Оперативна програма “ Регионално развитие” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. “

Кметът на Община Пещера Йордан Младенов преряза лентите на реновираните обекти, благодари за прецизната работа на фирмите изпълнители на поръчките и пожела на ползвателите здраве и благоденствие.

 “Тези обекти са част от многото, с които обликът на Пещера ще се промени, ще се подобри средата за живот, инфраструктурата и чистата околна среда ще ни доближат до европейските изисквания за съвременни и добре уредени места за живеене“, каза кметът по този повод.

Присъстваха още зам.-кметовете Гълъбина Карамитрева и Елена Рядкова, Галина Стоянова- секретар на Община Пещера, екипът на проекта, представители на строителните фирми и строителния надзор, като се спазваха всички противоепидемични мерки във връзка с кризата с коронавируса.

Обектите на интервенция са сградите Дирекция „Социален патронаж“ със звено „Домашен социален патронаж, офиси и кухня“, и „Дневен център за деца и младежи с увреждания“. По проекта са поставени 93 фотоволтаични панели за нуждите на сградата, чрез която центровете в сградата обект на интервенция ще могат да покрият средно годишно около 70-80 % от електроенергията.

Община Пещера със собствени средства закупи устройство за изкачване на стълби с цел осигуряване на непрекъснат достъп на лица с увреждания до обекта съгласно изискванията на Наредба №4 от 01.07.2009г. за проектиране, изпълнение и поддържане на строежите в съответствие с изискванията за достъпна среда за населението, включително за хора с увреждания.

Санирани по проекта са многофамилни жилищни сгради на ул. „Симон Налбант“ 50 и на ул. „Георги Зафиров“ 73“.

По проектите са топлоизолирани външните стени, подовете и покривите на сградите. Подменени са дограмата,на стълбищните площадки и мазета са монтирани енергоспестяващи осветителни тела. Осигурен е непрекъснат достъп на лица с увреждания до обектите.

Дейностите за енергийно обновяване ще удължат живота на сградите, ще намалят разходите за поддръжка и ще подобрят на условията за живот в малките градове, което от своя страна ще допринесе за повишаване на цялостната им атрактивност.

  


Свързани
Последни новини
Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите парламентарни избори?


Резултати
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ,  0892 313 134

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 0892 313 134

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.
Всички