Понеделник, 19 Апр 2021
 
Регионът

Кукери дариха наградата си за самотни и болни хора

  09.01.2021 06:44             
Кукери дариха наградата си за самотни и болни хора

ВЕТРЕН ДОЛ. Кукерски игри в първия ден на новата година имаше във Ветрен дол и Варвара. Нещо повече - спечелилите голямата награда (400 лева) в първото населено място дариха половина сума за хранителни пакети на самотноживеещи и болни местни хора.

Благородната постъпка е дело на

шест момчета

Отличили ги сред останалите участници заради автентичните им маски и костюмите от кожи. Идеята да закупят с 200 лева олио, брашно, захар, ориз, леща и други основни храни за 10 възрастни мъже и жени от селото им хрумнала спонтанно. Реализирали я, без да губят време, а от кметството им съдействали.

- Помогнахме им със списъка на получателите – разказа пред „Знаме” кметът Димитър Христосков. - Обиколихме домовете на хората заедно с младите дарители.

Те определено бяха изненадани, но се зарадваха много

не само на неочакваните подаръци, но и на вниманието.

Да си призная, аз също останах приятно изненадан, че децата проявиха желание да направят нещо подобно. Бяха искрено въодушевени и вложиха сърце и душа. Нека да им благодарим и да им кажем браво за добрината. Продължавайте все така, момчета! – каза в заключение кметът.

Самият кукерски празник е преминал весело. Участниците надвишавали 20 души. Повечето били облечени с кожи, но е имало и с други костюми –

на Дядо Мраз, на булка и младоженец,

на мечка, на поп, с носии или само с маски. Трима души дори били с престилки и дезинфекцирали селото с пръскачки срещу коронавируса. Не липсвали също малчугани.

Цял ден кукерите обикаляли из селото, гонейки болестите и злото. Много от жителите и гостите се снимали с тях. Специално за снимка спирали и автомобили. По пладне всички се събрали в центъра на населеното място. Освен голямата награда, били раздадени и по-малки. Награди имало и за всички деца.

Мила ТОДОРОВА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ,  0892 313 134

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 0892 313 134

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.
Всички