Други

Парламентарните избори ще са на 4 април

  14.01.2021 17:52             
Парламентарните избори ще са на 4 април

СОФИЯ. Парламентарните избори ще са на 4 април, обяви преди минути президентът Румен Радев. Освен насрочване на дата, той поиска от управляващите множество промени в изборните правила като възможност да се гласува по пощата, за да могат българите в чужбина да подадат вота си. Той посочи, че в редица страни сънародниците ни ще "бъдат силно затруднени и дори в невззможност да употребят конституционното си право на глас“.

Президентът обясни, че е насрочил изборите седмица след първата възможна дата на 28 март, за да може това време да се използва пълноценно за подготовка. Той подчерта, че освен в условията на пандемия на тези избори ще има и сериозна част машинен вот. Затова трябвало Централната избирателна комисия (ЦИК) да даде възможност на всички желаещи да участват в сертифицирането им, за да няма съмнения. Освен това държавният глава настоя ЦИК да осигури видеонаблюдение в секциите, за да се следи броенето на бюлетините. Радев допълни, че очаквал от всички институции, които досега гръмко са заявявали пълна готовност, да работят.

Президентът заяви, че очаква нужните промени в законите да бъдат приети, след като председателката на парламента Цвета Караянчева го уверила, че това може да стане в рамките на седмица. Според него аргументът, че изборните правила не трябва да се променят в последния момент е несъстоятелен, защото управляващите са го правили много пъти, стига да имат интерес. 

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ПРОДАВАМ: ПЕРАЛНЯ, ЗАПАЗЕНА, ВТОРА УПОТРЕБА,  ХЛАДИЛНИК, ВТОРА УПОТРЕБА, 0899 384 847.

ПРОДАВАМ: ПЕРАЛНЯ, ЗАПАЗЕНА, ВТОРА УПОТРЕБА, ХЛАДИЛНИК, ВТОРА УПОТРЕБА, 0899 384 847.

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ,  0892 313 134

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 0892 313 134

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438
Всички