Крими

Полицейският бюлетин на 20.01.2021г.

  20.01.2021 11:38             
Полицейският бюлетин на 20.01.2021г.

Петима извършители на кражби са установени в резултат на извършени разследвания на служители от полицейските управления във Велинград, Септември и Пещера. В началото на ноември в РУ-Велинград бил получен сигнал от собственик на кафе-автомат, намиращ се на една от улиците в курорта. Машината била разбита, а от нея откраднати монети в размер на 350 лева. Служители на група „Криминална полиция” започнали работа по случая и скоро стигнали до самоличността на извършителите. Оказало се, че това са двама тийнейджъри на 19 и 15 години от същия град.

Преди два дни в РУ-Септември 28-годишна жена подала сигнал, че е станала жертва на кражба. От къщата и липсвал смартфон „Самсунг” заедно със SIM карта. Органите на реда бърдо успели да установят , че автор на посегателството е 23-годишен мъж от Велинград.

Аналогичен случай е регистриран и в РУ-Пещера. Преди около седмица 24-годишен жител на Пещера се оказал без мобилен телефон. Устройството изчезнало от района на спортна площадка, намираща се в двора на местно училище. След няколко дни пещерски криминалисти установили, че апашите всъщност са двама непълнолетни на възраст от 14 и 15 години. С тях работи инспектор „Детска педагогическа стая”. И по трите случая са образувани досъдебни производства или преписки.

Неистинска шофьорска книжка е използвал по време на проверка 21-годишен велинградчанин. Той бил спрян за проверка от автопатрул при полицейския участък в Сърница. Пред униформените младият мъж представил свидетелство за управление на МПС издадено от Република Полша. След направените проверки в информационните масиви на МВР се оказало, че документът е неистински.

Двама транспортирали незаконно добити дърва са установени по време на проверки извършени от велинградски полицаи. Така били засечени двама мъже на 41 и 33 години, и двамата жители на курортния град. Единия транспортирал в каруца, а другият влачел с помощта на кон незаконно добити дърва за огрев. Спрямо тях се водят преписки, дървата са иззети и предадени за съхранение на контролен горски пункт.  

Пресцентър на ОДМВР-Пазарджик          


Свързани