Други Пазарджик

Почина д-р Тони Филипов

  01.02.2021 15:35             
Почина д-р Тони Филипов

Журналистът и социолог Стойко Тонев, известен на широката аудитория като д-р Тони Филипов, с какъвто псевдоним подписваше традиционната си колонка „Из делниците на един луд” първоначално във вестник „Монитор”, е издъхнал вчера след двегодишна борба с тежко заболяване, съобщи offnews.bg. Поклонението пред Стойко Тонев ще е в сряда, 3-ти февруари, от 14 часа в храм "Света София" в столицата.

Землякът ни Тонев бе сътрудник и на вестник „Знаме” преди години. Той бе и главен редактор на в. "Новинар", зам.-главен редактор на "Монитор" и "Експрес". Читателите харесваха колонката му, появила се през пролетта на 2002 г., защото това беше иронична, остроумна, безкомпромисна и критична публицистика, подписана "Тони Филипов, д-р".

Стойко Тонев е завършил „Социология“ в СУ „Св. Климент Охридски“ и е доктор по политология. Автор е на пет книги и множество статии в различни български издания, както и на рубриката „Из делниците на един луд“, която излиза от 2002 г. в разлини вестници и интернет сайтове. През последните години бе един от издателите на сайта „Редута.бг“.

„Знаме” изказва съболезнования на семейството на Стойко Тонев!

Светъл път и мир на душата ти, докторе!

„Знаме”


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички