Регионът

Финансов експерт ще води листата на БСП в Пазарджишко

  03.02.2021 15:36             
Финансов експерт ще води листата на БСП в Пазарджишко

СОФИЯ. Икономическият експерт Пламен Милев ще води листата на БСП в 13-и многомандатен избирателен район - Пазарджик. Изпълнителното бюро на БСП определи списъка с водачи на листите за предстоящите парламентарни избори, които предлага за утвърждаване от Националния съвет. Сред избраниците на ръководството на левицата са икономисти, финансисти, юристи, лекари, както и други професии.

Пламен Милев е роден в София. Завършил е Университета за национално и световно стопанство в столицата и Стопанската академия „Д. А. Ценов“ в Свищов. Доктор е по икономика. От 2009 г. е член на БСП. Ръководи направлението по публични политики и анализи в БСП, а сега е експерт там. Бил е експерт и в политическия кабинет на премиера Пламен Орешарски.

До дни се очаква в Пазарджик да се проведе Областният съвет на БСП, а на срещата основна тема ще бъде подреждането на листата с кандидатите на столетницата.

След като станаха ясни водачите, се видя, че листата на социалистите в Пловдив оглавява лидерът на партията Корнелия Нинова, която води и в 25-ти МИР - София. Тя съобщи, че проф. Иво Христов, който първоначално не желаеше да се кандидатира за депутат, е приел да бъде втори в листата след нея. Корнелия Нинова за първи път повежда червената листа в Пловдив, а в града се очертава лидерска битка на предстоящия вот, след като изтече информация, че Бойко Борисов е вероятна номинация за водач на листата на ГЕРБ в Пловдив, а снощи стана ясно, че и съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов най-вероятно ще води листата на коалицията в града на тепата.

Водач в Пловдив - област ще е Манол Генов.

Повече за партийните листи – в петъчния брой на „Знаме”.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

„ИСИМ-2” ЕООД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ХОРА ЗА ОПАКОВАНЕ НА ЗАКУСКИ И ПРАВЕНЕ НА САНДВИЧИ. ХОРАТА С ОПИТ СА С ПРЕДИМСТВО, 0988 390 693, 0899 333 459.
Всички