Крими

Полицейският бюлетин на 10.02.2021г.

  10.02.2021 14:48             
Полицейският бюлетин на 10.02.2021г.

Извършител на кражба е установен от пещерски криминалисти. В полицейското управление в Пещера бил получен сигнал от управителя на складова база, собственост на частна фирма. От там била извършена кражба на чугунени кутии, алуминиеви капаци, реостат, проводници с различна дължина и сечение. За изясняване на случая било образувано разследване, извършено от служители на група „Криминална полиция“ при местното полицейско управление. Не след дълго било установено, че автор на посегателството е 26-годишен жител на родопския град. Той не е задържан поради лекарска препоръка, а спрямо него е образувана преписка, която е докладвана на прокуратурата.

Досъдебно производство е образувано срещу мъж съхраняващ незаконно акцизни стоки без бандерол. Снощи екипи на участъка в Белово извършили проверка в къщата на 63-годишен жител на същия град. Вътре полицаите открили 1.3 килограма сух нарязан тютюн без бандерол. Стоката е иззета, а спрямо притежателя и се води досъдебно производство.

Водач под въздействието на наркотици е бил засечен от пещерски полицаи. На една от улиците в града екип на РУ-Пещера извършил проверка на лек автомобил „Мазда“, с водач 29-годишен пещерец. След направената проба с дрегер, станало ясно, че мъжът е зад волана под въздействие на наркотици. Той е задържан в ареста за срок от 24 часа, а по случая се води бързо производство.   

Пресцентър на ОДМВР-Пазарджик


Свързани