Четвъртък, 20 Май 2021
 
Регионът

Обстановката на територията на областта се нормализира

  15.02.2021 10:26             
Обстановката на територията на областта се нормализира

Нормализира се обстановката на територията на цялата област -  предвид на падналия обилен снеговалеж пред събота и неделя.  Това съобщиха преди минути от Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

Пътищата са проходими при зимни условия, но предвид на ниските температури повечето са хлъзгави или мокри и за това водачите е необходимо да шофират с повишено внимание и ниска скорост. Автомобилите задължително трябва да са технически изправни, да са оборудвани с подходящи за сезона зимни гуми, изправни стъклопочистващи устройства, спирачна и осветителна уредба. И през днешния ден допълнително екипи на районните управления в областта и сектор „Пътна полиция” ще бъдат разстановани по невралгичните точки на основните пътища. Припомняме, че има въведено ограничение за движение на товарни автомобили и за автомобили с ремаркета и полуремаркета по пътищата Батак-Доспат и Белово-Юндола.

От дирекцията призовавате водачите да бъдат много внимателни и в населените места, особено в областния и общинските центрове, където трафикът е по-интензивен. Да дават предимство на пресичащите пешеходци, които предвид на атмосферните условия да по-бавно подвижни и уязвими. Да паркират само на разрешените за това места, за да няма затруднение в движението и преминаващите снегорини да имат възможност да почистват падналия сняг. Нека бъдем толерантни един към друг и така ще преодоляваме по-лесно и спокойно неудобствата, апелират от Пътна полиция.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички