Четвъртък, 13 Май 2021
 
Крими

Горските спипаха четирима бракониери

  16.02.2021 20:11             
Горските спипаха четирима бракониери

Предотвратиха бракониерски лов в района на Регионална дирекция по горите – Пазарджик, а нарушителите са задържани. Служители на горската дирекция пък все още са в полицията и дават показания, коментираха пред "Знаме" достоверни източници на областния вестник.

В ареста са четирима бракониери, спипани по време на незаконен  лов на територията на РДГ-Пазарджик, в района на ловна дружина Паисиево. Нарушението е констатирано от екипи на регионални дирекции по горите София и Пазарджик по време на проверка в землището на селата Лесичово и Горно Вършило.

Горските служители спрели две моторни превозни средства, в които пътували четири лица. В автомобилите са намерени извадени от калъфите и сглобени ловни пушки, както и две ловни кучета. Инспекцията показала, че нарушителите са без разрешителни за лов, като едно от лицата и без ловен билет за 2021 г.

За установените нарушения са съставени актове по Закона за лова и опазване на дивеча. Незабавно е потърсено съдействие на РУ на МВР и четиримата бракониери са задържани.

Любопитното е, че по-рано днес в Изпълнителна агенция по горите беше проведена работна среща, на която бяха набелязани мерки, свързани с ограничаване на бракониерските прояви и предприемане на съвместни действия между институциите прокуратурата, МВР и всички горски структури по превенция и контрол по Закона за лова и опазване на дивеча.

На срещата присъстваха: ръководството на Изпълнителна агенция по гората, директори на държавни предприятия и регионални дирекции по горите и представители на ловните сдружения в страната, НЛРС-СЛРБ, БЛРС и Лесотехническия университет.

От ИАГ апелираха при съмнения за нерегламентирано ловуване, гражданите незабавно да подават сигнали на телефон 112.

(Зн)


Свързани