Спорт

Кметът Попов на награждаването на спортистите: Следващата ни цел е да сме №1 във всички спортове

  18.02.2021 14:25             
Кметът Попов на награждаването на спортистите: Следващата ни цел е да сме №1 във всички спортове

„Искам да бъдем номер едно във всички спортове. Трябва да имаме мотивацията, амбицията, куражът да го поискаме, да го заявим и да го постигнем. Трябва да сме номер едно във всички спортове”. Тази цел постави кметът пред успешните млади спортисти на Пазарджик след като ги награди за постиженията им за изминалата 2020 година.

Снощи „Знаме” писа, че на тържествена церемония в ДКТ „Константин Величков” бяха връчени наградите „Спортист на годината – 2020” на Община Пазарджик. На церемонията присъстваха олимпийските ни шампиони Серафим Тодоров (Атланта 1996, бокс), Георги Георгиев (Атина 2004, джудо)  и Ренета Камберова (Рио де Жанейро 2016, художествена гимнастика) – част от звездното жури, което класира най-добрите спортисти на Пазарджик.

Кметът Попов благодари на спортистите, на техните родители и треньори за усилията, които полагат и ги поздрави за успехите им. „Спортът е важна сфера, важен инструмент, с който да моделираме това, което искаме – а именно шампиони, успешни хора, хора, които ще бъдат визитката на нашия град и хора, с които ние заслужено се гордеем. Надявам се всички вие да се чувствате важни, значими и успешни, да се чувствате оценени, да усещате, че сте хора, които правят нещо важно – не само за себе си, не само за родителите си, но и за цялата наша местна общност. Гордея се с това, което постигнахме през годините. Ние все повече се развиваме като успешен модел, който се мултиплицира и става модел за подражание в страната и все повече млади хора поглеждат към спорта, без значение дали е масов, професионален, аматьорски, ученически, учителски, работнически или какъвто и да е, важно е човек да спортува”, заяви кметът на Пазарджик. Той подчерта, че всички трябва да сме горди с това, че няма друг град, в който да има талкова медали в година на пандемия, да има толкова много спортни клубове, толкова много спортуващи деца и толкова много подкрепа от общината за клубовете в продължение на много години.

Попов обеща на спортистите, че ще имат най-хубавите спортни зали и спортни терени. До края на годината в Пазарджик ще има още две нови зали, съобщи кметът. До Великден ще е готова залата в Спортното училище, а  през април ще започне ремонтът и до края на годината ще е готова залата в Зоната на здравето. Следващият месец ще бъде избран изпълнител на олимпийския открит басейн и той ще е готов още тази година, а догодина – малкият басейн. През 2022 г. е планирано пълно реновиране  на зала „Хебър”, както и на стария стадион ("Любен Шкодров, б.р.) –  той ще стане комплексна зона за спорт с волейболно и баскетболно игрище и лекоатлетическа писта. През 2023 г.  външните площадки при ЛИДЛ ще станат част от залата за волейбол  и ще бъде обновен стадиона в кв. „Младост”.  Ще бъдат монтирани нови съоръжения на открито за масов спорт. „Всичко това го правим така че след 2-3 години да се видим още по-успешни, още по-горди от това, което сме свършили и удовлетворени, че сме реализирали мечтата си Пазарджик да се развива успешно и да се гордее с постиженията на хората, които живеят в него”, заяви кметът.

 

Да припомним 10-те най-добри спортисти на Община Пазарджик 2020г.

 

1.         Гергана Павлова– СК “Бадминтон скуош клуб”

2.         Мариян Палев  –СК  “Кодокан” – джудо

3.         Васил Попов – СК „ Печенеги“

4.         Дара Стоянова – СК „ Диляна Прима“

5.         Виктория Александрова и Иво Тодоров – СК „ Импулс“

6.         Михаела Стефанова“ – СК“ Пентатлон“

7.         Борислав Палашев – СК „ Палашев“

8.         Емил Грозданов – СК „ Шампион“

9.         Александър Рибников – СК „ Спартак“

10        .Сами Жихад Далли -  СК „ Тонус спорт“

 

Треньор на годината е Неделчо Кесов - СК “Бадминтон скуош клуб”

Отбор на годината е Баскетболен клуб „Хебър”.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички