Четвъртък, 15 Апр 2021
 
Пазарджик

Деца от НУ „Отец Паисий” са партньори на Регионалната библиотека

  19.02.2021 07:05             
Деца от НУ „Отец Паисий” са партньори на Регионалната библиотека

Писахме, че в навечерието на 148 години от обесването на Апостола на свободата Васил Левски РБ “Никола Фурнаджиев“ и НУ“ Отец Паисий“ проведоха поредица от срещи, посветени на годишнината. Срещите бяха на тема „Васил Левски и детето – учителската дейност на Апостола“. Това е част от съвместната дейност на библиотеката и началното училище по проект по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда” към МОН.

По проекта учениците ще се запознаят с дейността на различните отдели в библиотеката и с какво те могат да им бъдат полезни. Децата ще получат разширени и задълбочени познания за историята, значими събития и личности, бита и културата на Пазарджишкия край, познания в областта на изкуствата, книгата, информационните носители.

Планирани са 15 срещи и образователни уроци на различните класове от училище „Отец Паисий” в Регионална библиотека „Н. Фурнаджиев“.

В условията на пандемия, и при спазване на всички противоепидемични мерки, в началото на тази учебна година се проведе първата среща с учениците от 3-те паралелки от 2 клас на НУ „Отец Паисий“. По повод на 1 октомври – Ден на музиката и поезията децата гостуваха и се запознаха с дейността на 3 отдела – „Изкуство“, „Краезнание“ и Детски отдел. Четоха поезия и разгледаха книжките в Детския отдел, рецитираха стихове и слушаха музика в отдел „Изкуство“. Отдел „Краезнание” проведе с тях урок на тема „Местни автори и творчеството им за деца“ в зала „Перото“. Децата чуха и сами прочетоха детски стихове от местни автори, оцветиха картинки към стихчетата и с тях направиха изложба в своето училище, разказаха библиотекари.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ПРЕВОЗ НА КОЛЕТНИ НЕУНИВЕРСАЛНИ ПРАТКИ ДО 20 КГ И БАГАЖ БЕЗ ОБЕМИСТИ ТОВАРИ ДО АНГЛИЯ И ОБРАТНО. 00447440477886/0898961651

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.
Всички