Четвъртък, 15 Юли 2021
 
Пазарджик

Деца от НУ „Отец Паисий” са партньори на Регионалната библиотека

  19.02.2021 07:05             
Деца от НУ „Отец Паисий” са партньори на Регионалната библиотека

Писахме, че в навечерието на 148 години от обесването на Апостола на свободата Васил Левски РБ “Никола Фурнаджиев“ и НУ“ Отец Паисий“ проведоха поредица от срещи, посветени на годишнината. Срещите бяха на тема „Васил Левски и детето – учителската дейност на Апостола“. Това е част от съвместната дейност на библиотеката и началното училище по проект по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда” към МОН.

По проекта учениците ще се запознаят с дейността на различните отдели в библиотеката и с какво те могат да им бъдат полезни. Децата ще получат разширени и задълбочени познания за историята, значими събития и личности, бита и културата на Пазарджишкия край, познания в областта на изкуствата, книгата, информационните носители.

Планирани са 15 срещи и образователни уроци на различните класове от училище „Отец Паисий” в Регионална библиотека „Н. Фурнаджиев“.

В условията на пандемия, и при спазване на всички противоепидемични мерки, в началото на тази учебна година се проведе първата среща с учениците от 3-те паралелки от 2 клас на НУ „Отец Паисий“. По повод на 1 октомври – Ден на музиката и поезията децата гостуваха и се запознаха с дейността на 3 отдела – „Изкуство“, „Краезнание“ и Детски отдел. Четоха поезия и разгледаха книжките в Детския отдел, рецитираха стихове и слушаха музика в отдел „Изкуство“. Отдел „Краезнание” проведе с тях урок на тема „Местни автори и творчеството им за деца“ в зала „Перото“. Децата чуха и сами прочетоха детски стихове от местни автори, оцветиха картинки към стихчетата и с тях направиха изложба в своето училище, разказаха библиотекари.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички