Крими Регионът

Разбиха оранжерия с марихуана за над 500 хиляди лева в хале

  19.02.2021 16:55             
Разбиха оранжерия с марихуана за над 500 хиляди лева в хале

КАЛУГЕРОВО. Огромна висотехнологична оранжерия за производство на марихуана бе открита в стопанско помещение на бившето ТКЗС. Това обявиха на извънреден брифинг в пазарджишкото село апелативният прокурор Тодор Деянов и директорът на ОД МВР-Пазарджик старши комисар Ивайло Тишев.

Оранжерията е прикривана в хале, в което се е добивала легално криптовалута. Само готовата за продажба суха листна маса е на стойност половин милион лева. При гасене на пожар в производствено помещение на фирма за копаене на криптовалута. Там служители на МВР случайно се натъкват на движеща се стена, зад която откриват огромна оранжерия за марихуана. В нея се отглеждали 1100 броя растения, а оборудването е на стойност над 100 000 лева. След изгасяването на огъня на пожарникар му направило впечатление огромното количество чували с компост в близост до копачките за биткойни. При последвало претърсване зад фалшива стена е открито тайно стълбище до втория етаж, където била наркооранжерията. Арестуван е управителят на фирмата наемател на помещенията. Той е с чисто криминално досие.

„На първия етаж в помещението се намират устройства за копаене на така наречената криптовалута. Те са били за прикритие на основната незаконна дейност на наемателя - предвид обстоятелството, че при отглеждане на марихуана се консумира голямо количество електроенергия“, обясни апелативният прокурор Тодор Деянов. Старши комисар Тишев допълни, че до 8000 лева всеки месец е заплащала фирмата, която е наела това помещение, за ползване на ток.

(Зн)


Свързани