Крими

Осъдиха бивш директор на МБАЛ-Пазарджик

  19.02.2021 17:10             
Осъдиха бивш директор на МБАЛ-Пазарджик

 

На 8 месеца условно бе осъден бившият директор на МБАЛ-Пазарджик д-р Пенко Кацарски. Окръжният съд в Пазарджик постанови 3 години изпитателен срок за доктора, управлявал областната болница в града през периода 2009-лятото на 2013 година. Наказанието е за платени, но неизвършени ремонти в здравното заведение.

Според д-р Кацарски, той е предприел тези ремонти, за да направи по-благоприятни условията в болницата, както за пациентите, така и за медицинския персонал.

Магистратите решиха, че д-р Кацарски не е изпълнил задълженията си на ръководител и при условията на продължавано престъпление е допуснал да бъдат платени строително-монтажни работи в лечебницата за 85 000 лв. Разследването е установило, че част от приемно-предавателните протоколи са подписани от некомпетентни технически лица, а други са били без подпис на възложител за приемане на дейностите. Парите са били преведени през периода юни 2011-юни 2013 г. по сметките на едноличен търговец.

Бившият директор на най-голямата болница в пазарджишко ще трябва да плати и глоба от 5 000 лв.

Това е втората условна присъда за д-р Кацарски, след като преди 3 години окръжните съдии постановиха 2 години условно с 3-годишен изпитателен срок заради нанесени щети в размер на 590 000 лева.

(Зн)


Свързани