ИНФО КОВИД-19 Пазарджик

Шести сме в страната по брой поставени ваксини

  22.02.2021 14:31             
Шести сме в страната по брой поставени ваксини

Общият брой на поставените дози в нашата област към момента е 3684, което ни поставя на шесто място в страната. Това съобщи зам.-областният управител Йордан Кожухаров след края на днешното заседание на Областния кризисен щаб, на което бе обсъден ходът на ваксинацията при нас.

- Засилен бе интересът и към т. нар. зелени коридори през почивните дни - каза още той.

Потвърди го и директорката на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) - Пазарджик д-р Фани Петрова.

- Създадена е добра организация за извършването на ваксинацията на желаещите.

В момента работят 14 специализирани имунизационни кабинета,

които са разпределени в различните градове на областта. Всички са снабдени с ваксини. В Пазарджик имунизации се извършват и в Специализирания имунизационен кабинет на РЗИ. В петъчния ден успяхме да ваксинираме общо 561 желаещи, в събота - 205, а в неделя - 481.

Засега разполагаме с ваксината на "Астра Зенека", като очакваме и доставки на "Файзер/Бионтех" и "Модерна". Ще уведомим населението, когато пристигнат.

Ваксинацията продължава, а това, което хората трябва да знаят е, че никой няма да бъде върнат. Желателно е обаче

да позвъняват на обявените телефони на РЗИ,

за да се направят списъци. Защото ние предприемаме противоепидемични мерки с цел недопускане струпването на много хора на едно място по едно и също време.

Ваксинациите в следващите почивни дни ще се извършват в специализираните кабинети, като графикът ще бъде оповестен на сайта на РЗИ, както и чрез медиите, увери д-р Петрова.

И допълни, че всеки общопрактикуващ лекар на територията на областта е получил ваксини и има пълните права и задължения да имунизира хората от своята пациентска листа.

Лидия КАДИЙСКА


Свързани