Спорт

Хебър надви Струмска слава като гост

  01.03.2021 20:36             
Хебър надви Струмска слава като гост

РАДОМИР. Футболистите на Хебър победиха с 2:0 като гост отбора на Струмска слава в последната среща от 20-ия кръг на Втора лига. Още в началните секунди на мача Октай Хамдиев даде аванс на пазарджиклии, а в началото на втората част Евгени Игнатов-Бамзе вкара и втория гол за хебърци.С тази победа възпитаниците на Николай Митов направиха важна крачка в битката за третото място, което дава право на бараж за Първа лига, но треньорът Николай Митов за пореден път изрично подчерта, че не това е целта пред "зелените".

По този начин възпитаниците на Николай Митов се изкачиха на петата позиция в класирането с актив от 29 точки, с три по-малко от третия и четвъртия Спортис" (Своге) и Лудогорец II, но и с мач по-малко. Лидер в класирането е Пирин (Благоевград) с  41 точки, а втори е Локомотив  (София) с 39.

Хебър стартира отлично и успяха да открият резултата още преди да е изтекла и минута от началото на мача. Октай Хамдиев бе изведен отлично по левия фланг и с точен изстрел в десния ъгъл реализира. Домакините успяха да предотвратят първоначални шок и се опитаха бързо да върнат попадението. В 22-ата минута Александър Аспарухов опита нещо красиво, прехвърляйки Александър Любенов от дистанция, но топката мина над вратата.

В 31-ата минута Евгени Игнатов отправи техничен изстрел от границата на наказателното поле, но Драгомир Петков решително изби в ъглов удар. Малко след това Николай Дичев имаше нова възможност да второ попадение, но изстрелът му с глава премина покрай левия страничен стълб.

До края на първата част домакините се опитаха да застрашат вратата на Александър Любенов, но така и н естигнаха до положение пред вратата на Хебър.

След почивката Хебър започна много силно. В 47-та минута Октай Хамдиев проби велколепно отляво, центрира в успоредно на голлинията, Но Тодор Чаворски от малкото наказателно поле стреля много неточно в аут.В 55-ата минута гостите стигнаха до второ попадение. Евгени Игнатов се освободи в наказателното поле и стреля точно в долния десен ъгъл. Малко по-късно домакините имаха претенции за дузпа след сблъсък между Цветелин Тонев и Марио Дилчовски, но главният съдия Йото Гарабедов подмина ситуацията. Александър Любенов се справи отлично в  77-ата минута ,след като спаси опасен  удар на Ивелин Илиев -Шакири. В 80-ата минута стражът на Хебър парира и опасен изстрел на Александър Аспарухов от пряк свободен удар.

"Ранният гол освободи момчетата и им подейства стимулиращо. Знаехме, че се играе трудно на този терен. Съжалявам, че още до почивката не вкарахме втори гол. Имахме няколко положения, която трябваше да отбележим. Важни са трите точки и раздаването на момчетата. Имахме нужда от тях. Тепърва изграждаме отбор, на който му трябват точки. Имаше напрежение в момчетата след мача с Пирин“, каза Митов. И допълни, че целта е да се играе мач за мач, а не влизане в елита.  „Лошото е, че сега пак ще почиваме десет дни", вметна наставникът.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички