Понеделник, 14 Юни 2021
 
Спорт

Много силно представяне на клубовете по тенис на маса в областта

  02.03.2021 20:22             
Много силно представяне на клубовете по тенис на маса в областта

След изиграния трети турнир в югозападните групи В-1 и В-2 по тенис на маса при мъжете клубните отбори от Пазарджишка област показаха, че няма да отстъпват призовите места. А панагюрският СКТМ „Асарел” очаквано ще бъде първенец в В-2 с опитни състезатели като Стефан Гагов, Божидар Васев и Даниел Христев в състава си. Другият панагюрски клуб – СКТМ „Панагюрище” пък е с най-младия отбор в групата със средна възраст 12 години (в страната единствено варненският „Комфорт” е връстник на панагюрци), а почти толкова млади са тенисистите в другия отбор на „Панагюрище” – в група В-1.

„В началото целта ни беше просто да участваме и да се обиграваме. Сега, ако не влезем в тройката на В-2 и в шестицата на В-1, ще бъдем недоволни”, коментира старши треньорът Борис Влахов пред „Знаме”. Той е инициатор на сформирането на Областна група през настоящата година, а в нея ще участват най-малко осем отбора – от Пазарджик, Панагюрище, Пещера, Велинград… Все още обаче идеята се избистря.

Добри игри записва и третият клуб на Панагюрище – „СКТМ-95”, където играят по-възрастни състезатели, но не по-малко надъхани от младите тенисисти.

Много добро представяне продължава да прави и СКТМ „Пещера” . Пред наш репортер играещият треньор и председател на клуба Валентин Делчев съобщи, че клубът ще е домакин на финалния четвърти кръг и награждаването от лигата на тенис на маса В-2. „Българската федерация по тенис на маса ни повери финалния кръг от лигата и така на 13 март в Пещера ще гостуват отборите „Асарел-Медет”, СКТМ „Панагюрище”, „Златица”, „Съединение”, „Неврокоп Тм” (Гоце Делчев”, „Масов тенис III” (Пловдив), „Машстрой Марица Фест” (Пловдив) и „Обеля 2016”-София. Очертават се доста оспорвани мачове за разпределението на медалите. Отделно подготвяме XXII-я национален турнир по тенис на маса, организиран от СКТМ „Пещера”, който ще се проведе на 14 март в нашия град”, поясни председателят на клуба. Очаква се пещерци да завършат сезона в първата четворка, което ще бъде голям успех.

Финалният четвърти кръг в група В-1 пък ще се играе на 27 март в Панагюрище.

СКТМ „Пазарджик” сдаде пърпвото място при мъжете на Югоизток в група В-1, защото основен състезател пропусна последния кръг поради заболяване. Възходът на пазарджиклии обаче е факт, а радващото е, че при старши треньора Стоян Кордов има много подрастващи любители, които искат да станат професионалисти един ден. Заради добрите условия в зала „Васил Левски” и ключовото местоположение на Пазарджик по всяка вероятност тук ще се играят повечето турнири от бъдещата Областна лига.

Дочо ЧАНЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички