Крими

Полицейският бюлетин на 5 март 2021 г.

  05.03.2021 11:21             
Полицейският бюлетин на 5 март 2021 г.

Преписка и бързо производство са образувани спрямо двама водачи, единият от които непълнолетен. Вчера на улица в Пещера автопатрул спрял за проверка тийнейджър управляващ мотопед. Униформените установили, че момчето е 14-годишно, а возилото било без регистрационна табела. По случая е образувана преписка, която ще бъде докладвана на прокуратурата. По време на патрулиране по улиците на септемврийското село Ковачево екип на РУ-Септември спрял лек автомобил „Фолксваген“. Возилото било управлявано от 57-годишен жител на селото, чиято шофьорска книжка била отнета в края на миналата година. Спрямо него се води бързо производство.

 

Продължават проверките за незаконно притежание или търговия с акцизни стоки без бандерол. Вчера по обед екипи от група „Криминална полиция“ при РУ-Пещера инспектирали къщата на 64-годишен пещерец. Вътре органите на реда открили 3 килограма сух нарязан тютюн и 1370 къса саморъчно направени цигари. Цялата акцизна стока е иззета, а притежателя и задържан. Срещу него се води бързо производство.

 

На девет сигнала са се отзовали огнеборците в областта през изминалото денонощие. Пожарникари от Велинград са реагирали на сигнал за пожар в къща, намираща се в Костандово. На място е пристигнала дежурната смяна огнеборци с един противопожарен автомобил. Огънят е изгасен, нанесени са щети в една от стаите – унищожена битова техника, опушени стени и прозорци. Като причина за случилото се огнеборците са установили техническа неизправност на хладилник. В резултат на тяхната намеса е предотвратено запалването на цялата къща. Зачестяват и случаите на пожари в сухи треви, стърнища и отпадъци. Вчера съвместно с горски служители пожарникари от Велинград са гасили около декар сухи треви в горски фонд собственост на местното горско стопанство. За радост пожарът е овладян бързо и няма нанесени щети на гората. През изминалото денонощие са установени и три случая на неистински повиквания.

 

Пресцентър на ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички