Регионът

Премиерът Борисов пак е във Велинградско (обновена)

  07.03.2021 10:45             
Премиерът Борисов пак е във Велинградско (обновена)

ДРАГИНОВО-АБЛАНИЦА. Министър-председателят Бойко Борисов инспектира детската градина и площада във велинградското село Драгиново, а след това посети и Абланица. Там той увери местните хора, че пътят, който са чакали от десетилетия, ще бъде готов в най-кратки срокове. С него по време на инспекцията във Велинградско е и преболедувалият коронавирус вицепремиер Томислав Дончев, както и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Борисов качи видеоклипове от посещението на личния си профил във Фейсбук.

"„Кметът само ми пишеше есемеси, голям тормоз ми удари“, шеговито заяви премиерът. Той се поинтересува какво е направено във Велинград с държавни пари и как е подобрена инфраструктурата.

"Детската градина в село Драгиново беше изградена с отпуснати от правителството 1,6 млн. лева през 2017 г. Осигурихме още 150 000 лв. и за обзавеждането на новата сграда, в която се обучават 130 деца. Подпомогнахме СУ „Методий Драгинов“ със средства за построяването на физкултурен салон и за площадки за обучение по безопасност на движението. Иначе от началото на мандата сме дали над 8 млн. лв. за инфраструктура в община Велинград.
След като вече модернизирахме големите градове, насочихме усилията си и към малките населени места. В следващите години ще получим близо 60 млрд. лв. европейски средства, които ще използваме и за подобряването на средата за живот в малките населени места. Община Велинград е голям туристически център, хората тук са заети предимно в този сектор. Ние изпълнихме ангажименти си към тях и забранихме добива на волфрам в района." Това написа на стената си премиерът.

"Тия села никой не ги знаеше, но като почнахме да идваме, кметът (на Абланица, б.р„) ме пресрещна като Боримечката на един завой и вика: "Ела да видиш" , разказа спомен от предишно свое идване тук Борисов (той бе тук през декември, за да инспектира строежа на пътя, б.р.) и пожела здраве на всички. "След два-три месеца като дойда, ще се видим пак", каза Борисов, а абланчани отвърнаха, че го чакат за откриването на обекта. "Това не зависи от изборите, необратимо е", отвърна министър-председателят и раздаде автографи. "Доволни сме, че се асфалтира пътя за Цветино по Оперативна програма „Развитие на селските райони“, сега чакаме пътя за Велинград", коментираха пък в социалните мрежи. "Ей... само някой да му поиска якето!!! Без сако остана, сега и якето да замине... Не така!", репликираха други потребители под видеоклиповете.

"Никой преди нас дори не си е помислял да изгради истински път между местността "Кемера" и с. Абланица. Машините вече са на терен, финансирането е осигурирено и процесът е необратим. Така работим ние - помагаме непрекъснато на населените места без значение дали има избори. Обещаваме работа, работа, работа и го изпълняваме.", гласеше вторият пост в социалните мрежи след визитата в Абланица.

 "Четири години мандат сме доказали, че това, което сме писали преди четири години и казали, на 100 и отгоре процента е изпълнено. Няма нито едно неизпълнено обещание", посочи Борисов по време на срещата във Велинградско. "Учителите получиха ли - получиха. Получават ли си хората на първа линия по 1000 лв. - получават, Благодаря, какво повече да им кажа", каза премиерът. По думите му светът сега е като една тенджера под налягане. "Всичко е затворено, захлупено и като се отвори, длъжни са икономиките да тръгнат вертикално нагоре, защото финансите са занулени, даже на минус на всички държави", посочи още Борисов. По думите му няма някой, който да спечели в тази ситуация.

Видеофайловете от посещението му може да видите ТУК и ТУК.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички