Понеделник, 07 Юни 2021
 
Пазарджик

55 червени рози за дамите от Ковид отделенията от тамплиерите

  08.03.2021 14:50             
55 червени рози за дамите от Ковид отделенията от тамплиерите

ПАЗАРДЖИК. 55 червени рози изненадаха днес дамите, които работят в Ковид отделенията на МБАЛ-Пазарджик. Цветята са знак на признателност от страна на Командерия „Св. Св. Константин и Елена“ от Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим.

Рози получиха лекарките, медицинските сестри и санитарките от Първо вътрешно отделение, Второ вътрешно отделение, Инфекциозно отделение и Covid- Реанимация.

„Честит празник! В днешния ден решихме да направим този жест, за да изразим своята признателност. Ние се прекланяме пред тези жени и майки, които нямат почивен ден, които не само са дарили нов живот, но и спасяват животи всеки ден. Искаме да им благодарим за тяхното себераздаване, за тяхната отдаденост. За никой не е тайна, че Ковид отделенията са най-тежки и там се разболяват най-много медици. Искахме с тези рози да усмихнем деня им и да се почувстват по-добре“, обясни канцлерът на командерията Емил Неделчев. Той и художникът Спас Киричев връчиха красивите цветя на дамите от четирите отделения и на главната медицинска сестра на МБАЛ-Пазарджик Елена Станчева. Тя благодари на дарителите за оказаното внимание.

„Благодарим Ви за този много свеж и светъл лъч в трудното ни ежедневие. Изключително сме благодарни за този жест на внимание“, заяви Елена Станчева.

Старшата сестра на Инфекциозно отделение Станимира Стоянова сподели, че приема красивите цветя като лъч надежда, че пандемията ще отмине, че красотата ще победи и всичко ще бъде наред.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички