Спорт

Футболистите на Хебър взеха трите точки в снежна виелица

  10.03.2021 20:16             
Футболистите на Хебър взеха трите точки в снежна виелица

СОФИЯ. Футболистите на Хебър взеха трите точки при визитата си на Септември, побегдавайки с минималното 1:0 в мач от 22-ия кръг на родната Втора лига. Мачът се игра при изключително тежки условия, тъй като снегът в Драгалевци не спря да вали, което на няколко пъти наложи прекъсване на двубоя за почистване на линиите на терена. Единственото попадение в срещата бе дело на Георги Каракашев.

Така Хебър постигна ключова победа и прибави 3 точки към актива си, с които затвърди петата си позиция. Септември пък остава едно място по-надолу с 28 пункта.

Столичани стартираха по-добре и още в петата минута застрашиха вратата на Александър Любенов, но това не доведе до проблеми за стража. Хебър отвърна с добра атака, завършила с удар на Октай Хамдиев. По средата на първата част играта бе прекъсната, за да може домакините да се погрижат за подобряването на условията за игра на тежкия терен в Драгалевци. След половин час игра Стефан Гаврилов имаше опцията да подаде вляво от себе си, но реши да завършва сам и прати топката в страни от вратата на Александър Любенов. След час игра Хебър откри резултата в Драгалевци. Атанас Кабов имаше проблеми с изчистването на топката заради снежните условия, което доведе до нейното овладяване от противников футболист. В крайна сметка, кълбото се озова в краката на Георги Каракашев, който с красив удар матира стража на домакините. В края на мача Септември пропиля добър шанс да изравни резултата и да вземе нещо от срещата. Александър Димитров отправи добро центриране към Марио Илиевски, но последният не уцели нашата врата.

(Зн)


Свързани