Регионът

Книжка за всяко дете, предало за рециклиране поне 5 кг хартия

  15.03.2021 06:08             
Книжка за всяко дете, предало за рециклиране поне 5 кг хартия

СТРЕЛЧА. На 17 март 2021 година – Световния ден на рециклирането, Община Стрелча и  НУ "Паисий Хилендарски", със съдействието на "ЕКОПАК" България,  организират поредица от мероприятия, посветени на разделното събиране на отпадъци.

От 11:30 часа в "Час на класа" за учениците от началните класове са предвидени беседи и видео урок на тема "Събирай и изхвърляй разделно", чрез който децата ще научат за ползите от разделното събиране на отпадъците и тяхното рециклиране.
Предвидени са също така изложба на предмети и костюми, изработени от отпадъчни и рециклирани материали, както и изложба от рисунки по темата, подготвени от възпитаниците на НУ „Паисий Хилендарски”.
Учениците от 1 до 4 клас ще имат възможност да демонстрират усвоените  знания за рециклирането на отпадъци в образователната игра „Изхвърли в правилния контейнер“, която ще се проведе след часа на класа.
За стимулиране на отговорното и полезно разделно събиране, организацията по оползотворяване на отпадъци от опаковки, която обслужва цветните контейнери в община Стрелча - „ЕКОПАК” БЪЛГАРИЯ, ще подари книжка по темата на всяко дете, което предаде за рециклиране поне 5 кг хартия.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички