Спорт

Чака ни шоу за двата волей финала на Купата на България

  13.03.2021 06:43             
Чака ни шоу за двата волей финала на Купата на България

Историческото домакинство ще гледаме по телевизията

ПАЗАРДЖИК. След една седмица няма да правим война, а шоу. Нека най-добрият победи. Надявам се това да е „Хебър”, заяви кметът на общината Тодор Попов при подписването на договора с Националната волейболна лига (НВЛ) за историческото провеждане на два финала за Купата на България по волейбол – за мъже и жени (през 2019-а домакинствахме само на мъжете, б.р.). „С другите отбори си имаме закачки, но хората там са интелигентни и знаят, че ние уважаваме всеки, който се занимава с волейбол”, добави кметът.

Пазарджик ще бъде домакин на финалите за Купа България на 18 и 19 март

Полуфиналните срещи при мъжете ще са на 18 март, като от 17,30 часа в зала „Васил Левски” играят „Добрич” и „Монтана”, а от 19,30 часа „Хебър” се изправя срещу „Нефтохимик” по пътя към трета Купа на България. Финалните срещи при мъжете и при жените ще са на 19 март в спортна зала "Васил Левски".

„Пазарджик е доказал, че може да организира волейболни събития. Радваме се, че „Хебър” отново изгря на небосклона в елита при мъжете, но радващото е, че детско-юношеското направление се развива. А това е бъдещето”, заяви председателят на Национална волейболна лига Атанас Гаров и благодари на партньорите си от Пазарджик за това, че дават пример във волейбола. Че на волейболен Пазарджик подражават клубове от страната, заяви и изпълнителният директор на лигата Станислав Николов, който е родом от областния ни град. Той припомни, че „Хебър” е на волейболната карта още от 1026 г. и е дал не един и двама национални състезатели (един от тях – Стоян Самунев, бе в залата за пресконференции).

„В случая

няма да можем да се възползваме от фактора „домакинство”,

но се надяваме да се поздравим отново с успех. Три пъти за късмет”, с усмивка, но с напълно сериозен тон коментира важното състезание председателят на ВК „Хебър” Александър Иванов. Той подчерта, че НВЛ може да се гордее с партньорството на Община Пазарджик и ВК „Хебър”. „Знаете какво е да работиш без подкрепа. В лицето на Пазарджик винаги може да срещнете партньор, за да организираме съвместни готини и свежи прояви.

За мен е удоволствие да работя с новото ръководство във волейбола

Разликата ясно се вижда”, добави Иванов.

Стана ясно, че Пазарджик е единственият град, който е кандидатствал за домакинство при новия състезателен регламент, но е и градът, който има в пълна степен условия за провеждането на финалите.

Кметът Попов обеща, че турнирът при мъжете и жените в Пазарджик ще бъде на висота.

„За нас е истинско предизвикателство и удоволствие да сме домакини на състезание от такъв ранг.

Сега удоволствието е двойно

Ние сме хора с традиции и самочувствие Ще бъде на това ниво, което заслужаваме. След една седмица ще се убедите в това. Направи ми впечатление, че финалната четворка при мъжете е без столични представители и това говори много добре за клубовете в провинцията. Вобейболът намира своето място и е време да покажем, че ние, българите, можем да бъдем добри и в колективен спорт. За нас в Пазарджик волейболът не е каприз на кмета и начин да направиш впечатление, каза още Попов. Волейболът е кауза. Инструмент за физическа активност и самочувствие. Защото спортът е удоволствие, наслада и здраве”.

Дочо ЧАНЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички