Крими

Полицейският бюлетин на 15 март 2021 г.

  15.03.2021 09:42             
Полицейският бюлетин на 15 март 2021 г.

Двама са задържани за притежаване на наркотици по време на проверки на служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР-Пазарджик и колегите им от криминалния сектор на РУ-Пазарджик. В петък, по време на полицейска акция на служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР-Пазарджик в района на септемврийското село Карабунар, бил спрян лек автомобил „Шкода”. Водачът бил 39-годишен жител на съседното село Виноградец. Във возилото органите на реда открили малко пликче с прахообразно вещество, реагиращо положително при извършения полевия наркотест на метамфетамин. Последвало претърсване в жилището му, намиращо се в село Виноградец. Тук криминалистите открили също неголямо количество суха марихуана. Освен това са намерени няколко предмета, имащи белезите на културно-исторически ценности и 155 литра с алкохол без бандерол, който бил подготвен за продажба. Всички открити наркотични вещества, културно-исторически ценности и алкохол са иззети. Притежателят им е задържан в ареста за срок от 24 часа, а спрямо него се водят досъдебни производства.

В същия ден колегите им от сектор „Криминална полиция” при РУ-Пазарджик засекли на един от булевардите в областния град 45-годишен пазарджиклия. У него те открили полиетиленово топче съдържащо бял прах. След направения наркотест се оказало, че става дума за кокаин. Дрогата е иззета, а мъжът задържан в ареста.

 

Трима тийнейджъри са установени, като извършители на кражба в Пещера. В петък в РУ-Пещера бил получен сигнал от жителка на родопския град. Жената се оплакала, че на улица и е извършена кражба на дамската чанта. В нея имало около 600 евро, златен медальон и лични документи. С работата по случая се заели служители от група „Криминална полиция”, които за кратко време влезли в дирите на извършителите. Оказало се, че това са група от две малолетни и едно непълнолетно момче, всичките от Пещера. Откраднатите вещи и пари са открити и иззети. С децата работят криминалисти и инспектор „Детска педагогическа стая”. Материалите по случая са докладвани на Районната прокуратура в Пазарджик-териториално отделение гр.Пещера.

 

Пресцентър на ОДМВР-Пазарджик          


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички