Крими

Полицейският бюлетин на 16 март 2021 г.

  16.03.2021 10:46             
Полицейският бюлетин на 16 март 2021 г.

Жена от брациговското село Козарско е задържана заради притежание на наркотици и боеприпаси. Вчера екипи на полицейското управление в пещера извършили полицейска операция по противодействие на притежанието и разпространението на наркотици на обслужваната територия.  Така в къща, собственост на 41-годишна жителка на брациговското село Козарско органите на реда открили кутия, съдържаща бяло прахообразно вещество и две саморъчно направени цигари. Последвал  полеви наркотест който реагирал положително на амфетамин и марихуана. В едно от помещенията били намерени и 13 бойни патрона с калибър 9х18. Откритата дрога и боеприпаси са иззети, а притежателката им задържана за срок от 24 часа. По случая се водят полицейски производства.

Трима тийнейджъри извършили взломна кражба са установени от служители на сектор „Криминална полиция“ и полицейските инспектори обслужващи района. В РУ-Пазарджик била депозирана жалба от представители на местното основно училище. Те информирали органите на реда, че апаши са разбили металната врата на складово помещение, откъдето е извършена кражба на музикални инструменти и различни вещи и предмети съхранявани там. В резултат на проведеното разследване било установено, че извършителите са трима тийнейджъри от същото село. Двама от тях за малолетни, а единия непълнолетен. Откраднатите инструменти и вещи са открити у тях и са върнати обратно на собственика им. С младежите работят криминалисти и инспектор от „Детска педагогическа стая". Преписката по случая ще бъде докладвана на Районната прокуратура в Пазарджик.        

Две полицейски производства са образувани прямо водачи употребили алкохол. Рано сутринта вчера автопатрул при РУ-Пещера извършил проверка на лек автомобил „Фолксваген“. Оказало се, че водачът му на 58 години от същия град е зад волана с 2.20 промила концентрация на алкохол. По фрапиращ е случая с 55-годишен столичанин. Вчера в ранния следобед в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Пазарджик бил получен сигнал за пътен инцидент на кръстовище в града. Водач на микробус се блъснал в спряла пред него лека кола, а тя от своя страна се ударила в стоящата пред нея. За радост при инцидента няма пострадали хора. Униформените обаче тествали водачите с дрегер, като при столичанина уредът отчел „скромните“ 2.71 промила концентрация на алкохол в издишания въздух.

Пътен инцидент в района на АМ „Тракия“ се размина без сериозно пострадали, но с материални щети. Сигнал за случая е подаден вчера по обед на телефон 112 в ОДМВР-Пазарджик. По първоначалните данни в района на 70-ти километър по посока за Пловдив е станал пътен инцидент между микробус „Фолксваген“ и товарен „ДАФ“. В резултат на удара са нанесени щети по микробуса, но за радост няма пострадали хора. Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол, като пробите им са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.     

Пресцентър на ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички