Четвъртък, 24 Фев 2022
 
Пазарджик Спорт

На Тодоровден СК „Шампион“ направи първо по рода си състезание по конен спорт

  20.03.2021 19:57             
На Тодоровден СК „Шампион“ направи първо по рода си състезание по конен спорт

ДОБРОВНИЦА. На днешния празник Тодоровден много зрители се събраха в селото на първото по рода си състезание по прескачане на препятствия. Надпреварата бе организирана от СК „Шампион“. В Добровница се намира конната база на клуба, където се подготвят петобойците в дисциплината "езда". Организатор на състезанието днес бе треньорът в клуба Валентин Георгиев – един от най-добрите треньори по конен спорт в България.

Право на класиране имаха състезателите само с единия си кон, който е с най-добър резултат. След състезанието всички деца от публиката получиха възможност да се качат на кон по тяхно желание за кратка разходка и снимка за спомен със съдействието на състезателите от СК „Шампион“. Победителите бяха наградени с медали, а всички състезатели получиха и възпоменателни розетки. Празникът се проведе със съдействието на родители и състезатели на клуба.

Участие взеха 6 тима състезатели на спортния клуб с три коня като представиха 10 тандема. Радослав Христов, Виктория Пенева, Емил Грозданов, Ангел Франгов, Михаела Зонова и Георги Рангелов заедно с конете Максимилиян, Анита и Звезда направиха общо 10 паркура с височина на препятствията под 100 см. Паркурът съдържаше 11 препятствия за най-бързо  време. Въпреки че това изпитание бе първо и за състезателите, и за конете, всичко премина успешно.

От конете най-успешно представяне направи кобила Звезда с 4 чисти паркура от 4 старта. От състезателите първо място спечели Радослав Христов с 0 грешки от препятствия и време 58 сек. На второ място е Виктория Пенева с 0  грешки от препятствия и време 1 мин.03 сек., а трети се класира Емил Грозданов с 0 грешки от препятствия за време 1 мин.05 сек. четвърти остана Ангел Франгов също без наказателни точки от препятствия за време 1 мин.10 сек. Михаела Зонова е пета, а Георги Рангелов остана шести.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички