Пазарджик Спорт

„Кодокан” и Спортното училище с 4 медала от държавното за мъже и жени по джудо

  22.03.2021 13:31             
„Кодокан” и Спортното училище с 4 медала от държавното за мъже и жени по джудо

ПАЗАРДЖИК. Успешно представяне записаха младите джудисти на СК „Кодокан“ и Спортното училище на проведеното в почивните дни много оспорвано състезание по джудо. Те спечелиха четири медала от държавния личен шампионат за мъже и жени, който събра на 20 и 21 март в спортна зала „Васил Левски“ в Пазарджик 379 джудисти от 34 клуба в страната. При изключително силна конкуренция състезателите на „Кодокан“ се представиха отлично, като взеха медали в няколко категории.

Надпреварата е първа за сезона в родното първенство. За призовите места при мъжете спориха 236 състезатели, а при жените 143 в общо 14 теглови категории. Изключително силно състезание, в което 90% от участниците бяха от национални отбори. Сред тях и Борис Георгиев,  кат.100 кг, който на турнира „Гранд шлем“ в Ташкент стана втори и има 7000 точки в олимпийската ранглиста.

В силната конкуренция при мъжете 17-годишният Мариян Палев в кат. 73 кг се класира втори, доказвайки че е готов за срещи и с най-силни съперници. Десетокласникът от Спортното училище изигра седем срещи с изключителен успех. Горан Козарев също спечели среброто в кат. 60 кг, Любомир Станоев /кат.73кг/ и Борислав Владов /кат.90кг/ се класираха трети в своите категории. В същата група на мъжете Виктор Танковски и Ивелин Танковски, ученици от Спортното училище, се класираха на пето място при много силна конкуренция в своите категории. Божидар Делчев стана седми в кат. 73 кг, а Ангел Славков и Цветомир Тодоров от Спортното училище се класираха на девето място в кат. 100 и +100 кг.

В схватките при жените Мария Горева, Радина Сербезова – ученички от Спортното училище, и Красимира Кендерова се класираха пети в своите категории. Мария Малинова, една бъдеща голяма надежда на Спортното училище и „Кодокан“, този път остана на седмо място, като не успя да преодолее много силните състезателки в кат. 52 кг.

На официалното откриване на турнира приветствие към участниците отправиха Ренета Камберова, бронзова олимпийска медалистка с ансамбъла по художествена гимнастика, а сега отговаряща за спорта към общината, Георги Георгиев – бронзов олимпийски медалист, член на управителния съвет на БФ Джудо и директор на Спортното училище в Пазарджик, както и Румен Стоилов - президент на родната джудо федерация.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички