Понеделник, 21 Юни 2021
 
ИНФО КОВИД-19 Пазарджик

РИК разкри подвижни секции в КОВИД-отделенията и за хората с увреждания

  23.03.2021 13:44             
РИК разкри подвижни секции в КОВИД-отделенията и за хората с увреждания

ПАЗАРДЖИК. Районната избирателна комисия (РИК) в Пазарджик със свои решения разкрива четири подвижни избирателни секции в КОВИД отделения към лечебни заведения в областния град, както и две подвижни избирателни секции за хора с увреждания за предстоящите парламентарни избори на 4 април.

Подвижните секции в ОВИД-отделенията ще бъдат разкрити в МБАЛ-Пазарджик, Специализираната болница за белодробни заболявания „Д-р Никола Пенчев“, УМБАЛ „Пълмед“ – клон „Здраве“ и МБАЛ „Хигия“. Със същото решение са утвърдени единните номера на секциите и са назначени техните комисии. Те ще бъдат от по трима членове.

С друго решение се обособяват две подвижни урни (всяка от секциите е с по петима членове) в община Пазарджик. На място ще посещават избиратели с увреждания по домовете им в Пазарджик и в Хаджиево. Само в тези населени места до крайния срок са подадени по над 10 заявления за гласуване в подвижна кутия, какъвто е минимумът по Изборния кодекс, като в Хаджиево са дори повече, отколкото в Пазарджик – съответно 12 и 11. Молби са получени и от Синитово – 5, Ивайло и Говедаре – по една. В Септември, Пещера, Белово и Велинград също ще работят мобилни секции, а в Сърница дори са две – една за града и една за селата Побит камък и Медени поляни, а в Батак - три. В Брацигово сформираната подвижна секция е заличена, тъй като не са пък явно не са се събрали достатъчно желаещи да упражнят вота си.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички