Други Избори 2021

Декларация от Представителната група на политическа партия ”Движение за права и свободи” в Общински съвет Велинград

  24.03.2021 17:31             
Декларация от Представителната група на политическа партия ”Движение за права и свободи” в Общински съвет Велинград

Декларация от Представителната група на политическа партияДвижение за права и свободив Общински съвет Велинград

В дневния ред на заседанието на Общински съвет на Община Велинград е включена точка с предложение за  предсрочно прекратяване на пълномощията на Председателя на Общински съвет-Велинград.

За нас, избраните с гласовете на равноправни български граждани общински съветници от ДПС, това предложение е израз на управленска немощ, страх от резултатите на приближаващите избори, тоталитарно мислене или липса на мислене, паника, която предизвиква самоволни и хаотични действия, които поставят под въпрос работата, функционирането, демократичното и правово управление на Община Велинград.

Готов ли е  г-н Коев и общинските съветници от ГЕРБ, и тези, които ще ги подкрепят, да поемат отговорността за всички провали в управлението на общината, които предстоят без разумния глас на ДПС?

Готови ли са г-н Коев и общинските съветници от ГЕРБ да управляват  община Велинград и след като ГЕРБ вече не е в управлението на страната, без коректива на ДПС?

Готов ли е г-н Коев да понесе  отговорност за нарушаването на редица закони само от едно или две предизборни  обещания?

Като членове на Общински съвет на община Велинград ние, общинските съветници от ДПС винаги сме защитавали правата и свободите на жителите на община Велинград.

Ние  не се съгласихме да участваме в съглашателство със съветниците от ГЕРБ за  увеличение на данъците  в  така създалата се епидемиологична обстановка  в държавата. Също това се отнася и за увеличението на такса смет,като съветниците от групата на ДПС се противопоставиха на така предложеното увеличение, поради некачествената услуга  от страна на поддържащата чистотата фирма или липса на такава в повечето от населените места на общината.  Заехме твърда позиция против  мината за добив на волфрам в местността “Грънчарица”,  както и бяхме последователни  и принципни да бъдат запазени  и съхранени зелените площи на територията на Община Велинград.

За нас не е страшно да бъдем в опозиция на ГЕРБ. Зад нас е силата на нашите избиратели. Горко на самозабравилите се, които могат да си помислят да ги пренебрегнат! В страха и безсилието да не успеят да оправдаят, и да изпълнят ангажиментите пред техния лидер за голям изборен резултат, използват ситуацията за всяване на страх  на служителите в горските стопанства,  и на кметските наместници от ДПС в малките населени места, чрез заплахи и манипулации за уволнения .  Използват се силовите органи,които оказват натиск и репресии върху  хората.с различно мислене от тяхното.  Пресен пример за това е таксиметровият шофьор, който беше принуден да свали поставения надпис върху таксиметровия си автомобил,въпреки отхвърлената жалба на кандидат-депутата от РИК-Пазарджик.

Ние,  общинските съветници от ДПС, загрижени за просперитета и добруването на гражданите на община Велинград, казваме:  На предстоящите избори всеки български гражданин има право да избере между тези, които от панически страх компрометират Общинския съвет и тези, които винаги са защитавали правата и свободите на гражданите.

Представителна група на ДПС в Общински съвет-Велинград

Платена публикация

 

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички