Избори 2021 Регионът

Близо 600 полицаи ще следят за нормалното протичане на изборния ден

  01.04.2021 15:29             
Близо 600 полицаи ще следят за нормалното протичане на изборния ден

ПАЗАРДЖИК. Органите на реда са в усилена подготовка за осигуряване на нормалното протичане на парламентарните избори на 04.04.2021г. Тези процеси на подготовка се извършват от служителите на ОДМВР и РДПБЗН в гр. Пазарджик, в рамките на близо месец и включват комплекс от дейности в различни направления. Провеждането и осигуряването на тези избори е по-специфично, предвид на изискванията наложени от здравните власти предвид на епидемиологичната обстановка от разпространението на COVID- 19.

Близо 600 служители на Министерството на вътрешните работи ще следят за нормалното протичане на изборния ден в региона, охраната на Районната избирателна комисия, местата за гласуване и изборните секции, за спазването на обществения ред, осигуряване на пожарната безопасност и защитата на населението. Сформирани са оперативни щабове в областната дирекция и районните управления, както и групи за осъществяване на ефективен информационен обмен с окръжната и районните прокуратури в областта. Поддържа се непрекъснат контакт с РИК, РЗИ, Областната и общинските администрации, прокуратурата и структурите на ДАНС.

Вече са доставени и транспортирани до всички 12 общини необходимите изборни материали, като те са съпровождани и към момента се охраняват от полицейски служители по места. На 03 април /събота/ отново под полицейски ескорт всички изборни материали и машините за гласуване ще бъдат транспортирани и доставени в изборните секции. В гр.Пазарджик на 03 април /събота/ за времето от 08.00ч. до приключване на процедурата по разпределяне и предаване на изборните материали на СИК ще бъде преустановено движението на МПС по бул. „България” от кръстовището с улица „Цар Шишман” до кръстовището с ул. „Кн. Александър Батенберг”. Същото ограничение важи и за 04 април /неделя/ за времето от 18.30ч. до приключване на приемането на изборните материали в Районната избирателна комисия на следващия ден.

Сектор "Български документи за самоличност" при ОДМВР-Пазарджик и районните управления в Пещера, Септември, Велинград и Панагюрище е създадена организация с цел съдействие на гражданите от областта да упражнят правото си на глас в деня на изборите.

По време на изборите полицейските служители ще бъдат разположени вън от секциите, като няма да допускат лица с поведение накърняващо добрите нрави, както и въоръжени и носещи предмети опасни за живота и здравето на гражданите. При необходимост и след постъпило искане от страна на председателя на секционната избирателна комисия служителите на МВР могат да окажат съдействие за възстановяване на реда и спокойствието в секцията. Полицейски служители ще охраняват и подвижните избирателни секции определени с решение на Районната избирателна комисия, които обхващат гласуването на хора с трайни увреждания, на лица под карантина, на пациенти в COVID отделения на болнични заведения, както и на трудно подвижни или неподвижни пациенти в болнични заведения. Всички полицейски служители са оборудвани със средства за индивидуална защита, а тези, които ще съпровождат подвижните секции при посещения в отделения с болни от COVID  или карантинирани лица ще са оборудвани и със защитни костюми. 

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички