Четвъртък, 01 Юли 2021
 
Пазарджик

Кметът Попов и вицепремиерът Захариева откриха обновената улица „Свобода”

  02.04.2021 14:14             
Кметът Попов и вицепремиерът Захариева откриха обновената улица „Свобода”

В следващите 20 години няма да мислим за обновената отсечка, уверен е градоначалникът

С тържествена церемония днес изцяло ремонтираната улица „Свобода” в отсечката от ул. „Стефан Караджа“ до бул. „Георги Бенковски“ бе отворена за движение. Улицата се ползва като пряк път от идващите от автомагистрала „Тракия” и отиващи към път 1-8 – за Пловдив и обратно – от идващите от Пловдив към автомагистралата.

На откриването кметът Тодор Попов благодари на институциите, съдействали този належащ ремонт да се случи, както и на вицепремиера Екатерина Захариева, която също присъства на "рязането на лентата"..

„Искам да се обърна с думи на благодарност на първо място към Агенция „Пътна инфраструктура”, към Министерство на регионалното развитие и към заместник министър-председателя Екатерина Захариева без чиято подкрепа това нямаше как да се случи. Тук се образуваха огромни гьолове, беше неосветено, а това, което виждам сега, гарантира, че следващите 20 и повече години няма да я мислим тази отсечка. Пазарджик година след година, стъпка по стъпка започва да се превръща в това, което всички ние искаме – един добре изглеждащ град, един индустриален град, в който хората имат добри доходи и житейска перспектива. Аз съм много щастлив, че Пазарджик е град, който се развива динамично”. Това заяви кметът на Пазарджик и благодари на изпълнителя – „Европейски пътища”.

Вицепремиерът Екатерина Захариева посочи, че от изключителна важност е, че са осигурени средства и за другите ремонти – за пътя Пазарджик – Костенец и Белово –Батак. „Наистина днес е поредният хубав ден за Пазарджик. Радвам, че успяхме да осигурим финансиране за другите две изключително важни пътни артерии. Ще продължим да изграждаме още пътища – за следващите 4 години за област Пазарджик сме предвидили над 150 км пътища да бъдат реновирани”, посочи Екатерина Захариева и пожела лек и безавариен път на всички, а на изпълнителя – да успеете преди срока да завърши другите два ремонта.

Изпълнителният директор на „Европейски пътища” Маргарита Попиванова изказа удовлетворението си от свършеното и благодари на Община Пазарджик за подкрепата и съдействието при текущо възникващите проблеми при реновирането на улиците и пътищата.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов съобщи още, че в хода на ремонта е било решено да не се изгражда кръгово движение на кръстовището на ул. „Свобода” и „Стефан Караджа”, тъй като това би затруднило подходите към съществуващите бизнеси наоколо.

 

Ремонтираният участък от улица „Свобода“ е с дължина 1562 метра и е от кръстовището на ул. “Петър Бонев“ и бул. „Георги Бенковски“ до кръстовището с ул. „Стефан Караджа“.

Ремонтните дейности включват:

Фрезоване на съществуваща настилка;
Рециклация на съществуваща пътна конструкция;
Полагане на 2 пласта асфалт при студено рециклиране и 3 пласта при локалните ремонти;
Положени са около 4 км нови бордюри;
Положена е нова маркировка;
Изградено е ново осветление на участъка;
Изграден е 580 метра отводнителен колектор за повърхностно отводняване
Общата обработена площ е 19 800 кв. метра.

 

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички