Румънецът Дима спечели първия турнир от веригата UTR Pro Tennis Tour

  04.04.2021 19:01             
Румънецът Дима спечели първия турнир от веригата UTR Pro Tennis Tour

ПАЗАРДЖИК. Румънецът Драгош Дима спечели турнира от веригата UTR Pro Tennis Tour, който е първи в България и Източна Европа. Във финалната среща Дима победи с 6:4, 6:3 Гергели Мадараш (Унгария). Най-добре от българските тенисисти се представи Динко Динев. В спор за петото място Динев отстъпи в два сета на Илия Синтари (Молдова). Друг българин Симон-Антъни Иванов отстъпи в спор за 13-ото място с 2:6, 4:6 от Юри Дзавакиен (Украйна).

Както писахме по-рано днес, съгражданинът ни Александър Лазов е седми. От останалите българи Симеон Терзиев е 10-ти, Антъни Генов и Мартин Димитров делят 15-ата позиция, а Денислав Проданов е 19-ти.

Утре на кортовете на ТК"Фаворит" в Пазарджик започва вторият турнир при мъжете. В него ще участват седем българи. Това са Пьотр Нестеров, Габриел Донев, Александър Лазов, Динко Динев, Мартин Димитров, Пламен Милушев и Янаки Милев. България е първата страна в Централна и Източна Европа, която получава правото да домакинства на тази надпревара и втора в Европа след Испания. Тази верига състезания за мъже и жени се организира и ръководи от американската компания Universal Tennis LLC.

Вече писахме, че през 2021 г. е планирано да бъдат проведени пет турнира у нас - три за мъже и два за жени. Домакин на всички тези турнири ще бъде базата на Тенис клуб "Фаворит", град Пазарджик. Всеки един от турнирите от веригата UTR Pro Tennis Series е с награден фонд от 20,000 долара, който се разпределя между всички участници в основната схема на съответния турнир. Тенисистите са разпределени в четири групи от пет състезателя. Мачовете се играят във формат 2 от 3 сета. Основен партньор на БФТ и ТК „Фаворит" за домакинството е Община Пазарджик. В съответствие с действащите в момента в страната противоепидемични мерки, турнирите се провеждат без публика, но всички срещи може да бъдат наблюдавани на живо на сайта на UTR Pro Tennis Tour:

https://www.myutr.com/ptt.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички