Понеделник, 21 Фев 2022
 
Избори 2021 Регионът

Първо в „Знаме“: В парламента влизат Димитър Гечев и Стефан Мирев, други размествания в листите няма

  05.04.2021 18:41             
Първо в „Знаме“: В парламента влизат Димитър Гечев и Стефан Мирев,  други размествания в листите няма

Вече са ясни резултатите от всички протоколи, включително и преференциите за кандидатите са отчетени на сто процента. Буквално преди няколко минути приключи окончателното броене на преференциите. Знаме"  видя, че единствено в листата на Коалиция „ГЕРБ-СДС“ има размествания и вече разполагаме с окончателните имена на новите народни избраници Те обаче не са разпределени по модела 3-2-2-1-1, който се очертаваше доскоро за партийните формации, за което писахме по-рано днес.

И така, кои ще са новите народни избраници?

Очаква се ГЕРБ и СДС да имат трима депутати в бъдещия парламент. Това са водачът на листата Екатерина Захариева, досегашният депутат Димитър Гечев от Велинград и настоящият областен управител Стефан Мирев. До последно Мирев се състезаваше с народната представителка от Пазарджик Десислава Тодорова, която бе на последното 18-то място в листата. Поставените на четвърто и пето място в листата Гечев и Мирев изместват съответно областния координатор на ГЕРБ Найден Шопов, който бе втори, и третия Валери Вълков.

Преференциално за Димитър Гечев са гласували 5280 души, Стефан Мирев е събрал 4123 преференции, а Десислава Тодорова - 4066. Найден Шопов има 3052, а Валери Вълков - 294. Внушителен брой преференциални бюлетини е събрала и поставената на 17-то място в листата депутатка от Пещера Десислава Костадинова – 2723, като голяма част от тях са не само от Пещерския, но и от Септемврийския регион.

Както вече писахме, очаква се по два мандата да отиват за Коалиция “БСП за България” – при Пламен Милев и Петя Цанкова, и за партията на Слави Трифонов “Има такъв народ” - репортерът от телевизията на Слави - Станислав Балабанов, и от Тодор Василев, който от трето място измести от второто доктора по операционен мениджмънт и лектор в университета във Виетнам Светослав Георгиев още преди изборите. Два мандата получава ДПС, което на финалната права издърпа под краката мандата от „Демократична България”. Така Искра Михайлова и Юмер Хамза са новите депутати, но се очаква Искра Михайлова да остане в Европарламента, а на нейното място да влезе третият в листата Сергей Кичиков.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички