Спорт

Хебър победи Созопол край морето с 10 души

  05.04.2021 21:27             
Хебър победи Созопол край морето с 10 души

С десет човека Хебър победи като гост с 2:1 Созопол в двубой от 25-ия кръг на Втора лига. Октай Хамдиев откри на празна врата в 45-ата минута, а Евгени Игнатов в 77-ата минута разтресе мрежата на домакините с неспасяем удар. Небесносините върнаха едно попадение в 90-ата минута чрез Диян Молдованов. Това е първа домакинска загуба на Созопол, а с тези нови три точки тимът от Пазарджик е на 4-то място с 38 точки. Хебър е на точка от третия Спортист (Своге) и е на една ръка разстояние от битката за влизане в елита, макар да бе обуяено, че целта пред пазарджиклии този сезон не е промоция в елита, а обиграване и надграждане. 

Мачът бе двуостър, но с много брак в играта и на двата тима. Още в 6-та минута пазарджиклии останаха с 10 души след като вратарят Любенов фаулира Ферадов на сантиметри пред наказателното поле на тима и съдията го изгони, което принуди треньорът Николай Митов да прави принудителна смяна. Последва пряк свободен удар за домакините, но Тодоров стреля право в стената изградена от играчи на Хебър. В 23-ата минута Гюзелев прати топката в мрежата на гостите, но имаше вдигнат флаг за засада. Малко преди това Живко Петков стреля към Андонов, но не сполучи да се разпише.

Хебърци можеха да открият в 26-ата минута, когато Хамдиев от изгодна позиция около точката на дузпата не успя да порази противниковата врата. Все пак той успя в края на първата част да се разпише на празна врата и грешка на голкипъра след центриране от корнер.

Домакините натиснаха след почивката и пропуснаха няколко положения. Хебър обаче дочака своя момент и удвои резултата в 77-а минута. Созопол се вдигна на финален щурм и в 89-ата минута удар на Тютюков  едва не премина с целия си обем голлинията. Минута по-късно домакините успяха да намалят разликата за крайното 1:2.

Стартови състави - Созопол: Андонов, Молдованов, Димитров, Радев, Жеков, Лефтеров, Димов, Савов, Тодоров, Гюзелев, Ферадов.

ХЕБЪР 1918: Любенов, Папазов, Дичев, Хаджиев, Тонев, Каракашев, Илиев, Игнатов, Хамдиев, Търтов, Петков.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички