Четвъртък, 08 Юли 2021
 
ИНФО КОВИД-19 Пазарджик

Ковид-19 взе живота на старшата сестра на Урологията

  07.04.2021 16:16             
Ковид-19 взе живота на старшата сестра на Урологията

ПАЗАРДЖИК. С минута мълчание и включени сирени и светлини на линейките медиците от здравните заведения в областта и страната почетоха паметта на колегите им, които са загубили живота си в битката с COVID-19. Сред тях бяха и работещите в МБАЛ-Пазарджик и Центъра  за спешна медицинска помощ-Пазарджик.

Инициативата е на Българския лекарски съюз и е посветена на Световния ден на здравето - 7 април, който тази година е посветен на героите в бяло.

През 2020 г. към черните списъци на хората, изгубили битката с коварната болест се добавят и имената на над 120 медици, изгубили живота си, борейки се до последно и с достойнство, изпълнявайки професионалния и моралния си дълг.

Главната сестра на МБАЛ-Пазарджик Елена Станчева поздрави колегите си с празника, но отбеляза, че този 7 април е по-особен за всички,защото загубихме повече от 120 медицински специалисти в страната . Сред тях са много лекари, сестри и санитари, които COVID-19 погуби.

„Тази нощ загубихме и скъпата за нас старша сестра на Урологично отделение Дарина Огнянова. Нека с тази минута мълчание и вой на сирени сведем глави пред всички тях“, допълни Елена Станчева.

Тя се обърна и към всички здравни работници, които продължават въпреки трудностите да работят в МБАЛ-Пазарджик с думи на благодарност и признателност за усилията, които полагат в трудната битка с коронавируса.

„Всички вие медицински специалисти сте героите на нашето време!

Поклон и дълбоко уважение към всички вас!

Бъдете здрави, издръжливи и много търпеливи!“

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички