Регионът

Почистени сметища и замърсявания с отпадъци по пътната мрежа след предписания на екоинспекцията

  12.04.2021 18:57             
Почистени сметища и замърсявания с отпадъци по пътната мрежа след предписания на екоинспекцията

ПАЗАРДЖИК. През март по предписания на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Пазарджик са почистени замърсявания с отпадъци и нерегламентирани сметища в териториалния обхват на инспекцията.  Почистени са: сметище в землището на с. Говедаре, нерегламентирана площадка в Панагюрище, улица в кв. ,,Ябълките“ в Пазарджик, замърсени с отпадъци участъци на път №II-84 от републиканската пътна мрежа в община Велинград и др.

Засилен е превантивният, текущ и последващ контрол на фирмите за третиране на отпадъци с цел предотвратяване на нерегламентирани дейности на територията на област Пазарджик. Нерегламентирани дейности по третиране на строителни и битови отпадъци в землището на Стрелча са преустановени и имотите са почистени.

За констатирани нарушения на Регламент (ЕО) №1013/2006 - за трансграничен превоз на отпадъци, по ЗУО са съставени три акта на юридически лица.

Други два акта са съставени за нарушения на Закона за опазване на околната среда (ЗООС) и на Закона за защита на животните (ЗЗЖ). Една фирма е санкционирана за неизпълнение на предписание заради нарушение на ЗООС, а физическо лице - за отглеждане в частен дом на диво животно, нерегистрирано в РИОСВ – Пазарджик според изискванията на ЗЗЖ.

Експертите на РИОСВ - Пазарджик през март извършиха 93 проверки в 71 обекта. Дадени са 21 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Издадени са 2 наказателни постановления на обща стойност 3000 лева. С тях са наложени имуществени санкции по Закона за водите, уточняват от екоинспекцията.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички