Спорт

Момчетата на тенис клуб „Панагюрище” с вицешампионска титла - Генов е с бронз

  14.04.2021 13:47             
Момчетата на тенис клуб „Панагюрище”  с вицешампионска титла - Генов е с бронз

Тенисистите на СКТМ „Панагюрище” станаха държавни вицешампиони на Държавното отборно и лично първенство по тенис на маса за момчета и момичета до 12 години. Надпреварата се проведе на 10 и 11 април в зала „ Арена Асарел”, а участие взеха 60 момчета и 40 момичета от 20 тенис-клуба. В най-модерната зала в България бяха разположени 10 маси и това, в комбинация с отличната организация, позволи състезанието да бъде завършено само за ден и половина.

В редиците на тенис клуб „Панагюрище” имаше и двама второкласници – с 4 години по-малки от конкурентите си. Възпитаниците на старши треньора Борис Влахов бяха в състав: Йордан Генов, Матея Генов, Димитър Димитров, Илия Зубев, Мартин Найденов, Ема Накова, Никол Найденова, Ради Захариева и Сияна Ралчева.

Момчетата бяха разпределени в 12 групи по 5 състезателя, а момичетата в 8 групи също по 5 състезателки. След изиграване на всеки срещу всеки в групата си за основната схема се класираха първите двама от всяка група, където по регламент те играят до намиране на точното класиране.

Йордан Генов и Матея Генов се класираха първи в групите си, а деветгодишният Димитър Димитров изненадващо  също стана 1-ви в групата си. Тримата се класираха за основната схема, а Илия Зубев остана трети в групата.

Капитанът на отбора Йордан Генов след загуба от шампиона от „Комфорт“ (Варна) завоюва бронзов медал, Димитър Димитров зае 9-то място, като показа стабилна игра. На косъм от топдесетката остана Матея Генов - по силата на наредбата на БФТМ той се нареди на 11-то място.

При двойките в осмицата се класираха: Йордан Генов с Димитър Стоев от „Стоян-Строй“, Матея Генов с Георги Прасков от „Златица” и Димитър Димитров със Симеон Иванов от „Стоян-Строй“

 В отборната надпревара панагюрци се окичиха с вицешампионска титла след отбора на „Комфорт“ (Варна). На трето място остана отборът на плодивския „Стоян-Строй“, а четвърти е „Родопи“ (Момчилград).

При момичетата първи стана отбора на „Родопи„, следван от „Дунав“ (Русе), „Комфорт“ (Варна), СКТМ „Две могили”, „Златица” и ТК „Панагюрище”.

- Щастлив съм, защото зад нас останаха изключително силни клубове. Имахме шансове да се преборим и за титлата, но за съжаление бях извън залата за месец, коментира пред „Знаме” наставникът на панагюрци Борис Влахов, който в момента се възстановява от коронавирус. - Успехът ни радва – и отборният, и медалът на нашия капитан, и призовото място на моя внук Димитър!... Още повече, когато чуеш суперлативи и за играта на нашите състезатели, и за организацията и съдийството в най-хубавата зала в България от всички колеги, няма как да не си щастлив. Благодарим за добрите думи! Благодарим и на състезателите ни, и на съдийският апарат с главен съдия Каролина Лилова и помощник Десислава Ботева, които се справиха отлично с тежката задача за провеждане на състезание от такъв ранг. Благодарности и на Асен Попниколов и колегите му за предоставената качествена материална база и отличните условия за провеждане на финала! И, разбира се, на федерацията, за предоставения награден фонд”, не крие емоциите си Борис Влахов.

След седмица в Горна Оряховица ще се проведат финалите при старшата възраст. Там СКТМ „Панагюрище” също е с изключително подмладен състав.

Дочо ЧАНЕВ


Свързани