Регионът

Нелина: Дано добрият пример зарази и други!

  18.04.2021 06:40             
Нелина: Дано добрият пример зарази и други!

Изпълнителката на „Бял мерцедес” купи къща за сирачета от Велинград

Фолкпевицата Нелина е получила куп поздравления от близки, приятели познати и непознати, след като стана ясно, че е закупила къща за две сирачета от Велинград. Това разкри тя пред „Знаме” и допълни, че се надява добрият пример да зарази още хора. Изпълнителката на култовия хит "Бял мерцедес" събра пари навръх 50-годишния си юбилей за закупуване на къща на две сирачета от спа столицата, които в момента живеят в Своге.

Миналия месец Нелина събра колеги и приятели в столично заведение, докато все още ресторантите бяха отворени, и наред с веселбата, многото песни и кръшни танци тя и гостите й събрали няколко хиляди лева, които още на следващия ден певицата превела за благотворителна кауза.

- Получих много поздравления и идеи за подпомагане. Реших, че

вместо цветя за моя рожден ден, които ще умрат след дни,

предпочитам да съберем средствата и да помогнем на хора в крайна нужда. Събрахме и дарихме средствата на платформа с дългогодишен опит. Искам най-сърдечно да благодаря на всички мои гости за страхотното парти по случай моя юбилей! Радостна съм, че набрахме средства да помогнем на две сирачета да имат свой дом - коментира пред наш репортер Нелина.

Къщата е в село Мламолово, община Бобов дол, на 55 км от София. Ремонтите вече са започнали - нов покрив, под, изолация, тавани, стени, нов ВиК- и елинсталация, а хора от различни краища на страната откликват с доброволен труд, дарение, мебели, уреди и друга покъщнина. Всеки, който има желание да се включи в кампанията, може да намери повече информация във фейсбук групата "Приятели, помагайте!".

Каузата "Къща за сираците от Своге" датира от февруари месец.

Децата, които са на 8 и 9 години, се отглеждат само от своята баба

Родом са от Велинград, но рано остават без майка. а преди 5 години, когато баща им е бил сред живите, е намерил работа в Своге и цялото семейство се преместило там. Живели са в къщата на работодателя на бащата, но след смъртта и на бащата те са останали на улицата. Инициативата да им се намери дом е поета от платформата "Приятели, помагайте!" на Лео Кадели.

- На Лео попаднах във Фейсбук. Видях много каузи, които са проследени от началото, следи се и процесът на осъществяване на ремонтите и на всичко останало, до крайния резултат, прави се и обратна връзка от инициаторите. Спечели ме с прозрачността на дейността,

защото имаме горчив опит с всякакви симуланти,

а при него всичко се проверява и е сравнително под контрол. Аз не познавам децата, научих за тях от поредната кауза, с която се бяха заели Лео и сдружението му. Аз също имам дете и не мога да си представя какво е рожбата ти да няма дори покрив над главата си. А в случая децата са две и след смъртта на майка им и на татко им буквално остават на улицата с баба си. В момента тече ремонт на закупената къща и съвсем скоро каузата ще бъде поредната успешна, направила живота на тези хора по-добър и нормален по възможност. Разбира се, на всички ни е тежко. Защото кризата се задълбочава все повече, хора губят близките си, работата си, сигурността и обичайния си начин на живот, а това води до психични разстройства, отключва болести... Щастлива съм, че с общи усилия направихме добро. Дори

с част от дарените средства помогнахме основния ремонт на къщата на цяло семейство инвалиди от Брестовица

Благодаря най-сърдечно на всички благодетели! – не крие емоциите си Нелина, която е убедена, че има много хора в нужда, но има и много добри хора. Питаме я дали хората, които имат добри сърца, са повече от другите или просто са по-упорити?

- Не зная, но е факт, че има много добри хора. Хора, които искат и могат да помогнат. За съжаление скандалът с „Хелп карма” отблъсна много от тях, защото в един момент не си убеден, че желанието ти да помогнеш стига до точния човек. Оказа се, че някои хора злоупотребяват нагло с волята на благодетелите.Но това само показва колко голяма нужда имаме от правила, прозрачност и контрол, за да се случва волята на добрите хора и те да заразят другите с примера си – казва певицата. Тя се усмихва горчиво на въпроса къде могат да я видят феновете й в близко време.

- В парка или в магазина… В момента на сцената няма как. Но положението в бранша от година е плачевно.

Тодор ГРОЗДЕВ

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички