Спорт

Близнаците Миневи идват за футболния турнир „Грабни купата“

  15.04.2021 16:18             
Близнаците Миневи идват за футболния турнир „Грабни купата“

Тази събота в областния град стартира вторият футболен турнир от веригата "Грабни купата, а за събитието сред официалните лица ще бъдат и бившите национали по футбол Веселин и Йордан Миневи. Поредният етап е в Пазарджик и отборите от Пазарджишка област и Централна България ще се впуснат в здрава битка за двете места, които позволяват участие на финала в Албена през септември.

Участниците ще бъдат приветствани от кмета на града Тодор Попов, от златното момиче от олимпийския ансамбъл в Рио 2016 Ренета Камберова, която е председател на сдружение "Пазарджик спортува", от футболната легенда Крум Кантарев и от председателя на Областния съвет на БФС Спас Иванов. Откриването е насрочено за събота в 10.30 ч. на комплекса  "Зона на здравето", където от 11 часа ще се играят двубоите. През 2020 г. Пазарджик спечели титлата "Европейски град на спорта", но поради здравната криза инициативата бе продължена от ACES EUROPA и тази година.

Миналия уикенд на състоялия се в Стара Загора първи етап от веригата победители станаха съставите на Е-Динамикс и Спортинг, които с достигането си до последния мач в града на липите си осигуриха участие в големия международен заключителен турнир, който е насрочен за средата на септември край морето с участието на футболни тимове от 10 държави. След Пазарджик този уикенд, веригата от аматьорски турнири "Грабни купата" ще премине с регионални надпревари последователно през Сандански (15-16 май), Горна Оряховица (22-23 май), Монтана (29-30 май), София (5-6 юни) и Варна (12-13 юни).

Големият финал е насрочен в Албена за 13-17 септември.

(Зн)


Свързани