Регионът

11 нерегламентирани сметища вече са почистени с кампанията ”С грижа за чист Велинград”

  20.04.2021 11:17             
11 нерегламентирани сметища вече са почистени с кампанията ”С грижа за чист Велинград”

От месец март, когато стартира кампания на община Велинград под надслов „С грижа за чист Велинград”, до момента са почистени 11 нерегламентирани сметища и микросметища в и около града.

В началото бяха премахнати отпадъците по улиците „Гоце Делчев” и „Митко Палузов”, както и в м. „Катерово дере”, участъка зад бетоновия център, района на ТМС, коритото на р. Чепинска в района на стария гробищен парк в кв. Лъджене.  По-чисти станаха и зелените площи пред „Асфалтова база” и кв. Анезица. Нерегламентираните замърсявания в местността "Буков дол" също са отстранени.

Доброволци организираха масово почистване на горски терени в западните покрайнини на града и по-точно в района на Никульова черква, местностите Съсънка, Булин чаир, Стария чарк, Самоводица , Уличките и в парк „Вельова баня”.

Със съдействието на община Велинград, в село Драгиново се проведе кампания под надслов "Драгиново не е контейнер!". Тогава бяха събрани над 500 чувала с боклук.

Община Велинград разчита на активната гражданска позиция, за да може всички заедно да се грижим за чистотата на града ни, коментираха по този повод от общинската администрация. От страна на експертите се извършва постоянен контрол срещу нерегламентираното изхвърляне на отпадъци, а на установените нарушители се налагат глоби в големи размери.

„Нека спрем безразборното изхвърляне на отпадъци, за да живеем в по-чист и приветлив град!”, призовават от Община Велинград.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички