Четвъртък, 03 Мар 2022
 
Други

Даная Анчева от НУ „Отец Паисий”: Щастлива съм, когато си играя с котката ми Шуши!

  25.04.2021 06:12             
Даная Анчева от НУ „Отец Паисий”: Щастлива съм, когато си играя с котката ми Шуши!

Победителката във фотоконкурса за Деня на щастието и подгласниците й бяха наградени с грамоти и ваучери

ПАЗАРДЖИК. Вече писахме, че голямата победителка във фотоконкурса за снимка по повод Деня на щастието – 20 март, е Даная Анчева от НУ „Отец Паисий”. Какво е щастието за ученичката от II А клас? Да бъде с мама и тате и да играе с котките, които много обича. Именно котка пресече пътя на конкуренцията на Даная, защото фотографията-победител, събрала най-много харесвания в конкурса, е запечатала писаната Шуши и нейната малка стопанка.

„Котката ми е доста лоша, но пък аз много я обичам! Обичкам си я, макар че тя и на снимката гледа лошо, а когато я гушкам, ме дере”, призна победителката пред „Знаме”.

В конкурса участие взеха 56 деца от цялата страна

Той бе обявен от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН) към Община Пазарджик в рамките на инициативата „Търсим винаги доброто”. Може ли обаче една „лоша” котка да даде положителната страна на живота в напрегнатото всекидневие? Даная ще ви отговори утвърдително, защото обича животните. А ние може да опитаме да следваме примера й, за да реагираме с усмивка другия път, когато някой ни „покаже нокти”.

„Много обичам да снимам животните, а любими са ми котките.

Шуши е момиче на 3 години, но имаме и момче – Мишо

Той обаче е черен и нямаше да се вижда на снимката. Имаме и котки на село – в Говедаре, и играя с тях, когато ходим при дядо. Реших да участвам в конкурса, защото беше много хубаво и забавно, а и освен това всички деца в училище искаха да участват и да покажат хубави моменти. След като спечелих, съучениците ми ме поздравяваха. И децата от другите класове също ми звъняха да ми честитят. Аз много се радвам, че спечелих”, доволна е Даная. Голямата й мечта е да пишат за нея във вестниците и да я снимат по телевизията.

А ние от „Знаме” й пожелаваме да сбъдва всичките си мечти – както и на всички участници в конкурса!

Даная и съучениците й от НУ „Отец Паисий” –

класиралата се втора в конкурса Паулина Димитрова от IIIВ клас и третият Марин Кашев от 1Б клас,

бяха приети от кмета Тодор Попов, който ги награди с грамота и ваучер за подарък от книжарница. Пожела им още много победи. През своя обектив момичетата и момчетата показаха кое е най-важното в човешкия живот – семейството, приятелите, животните, природата, да бъдем заедно. Най-активни бяха децата от община Пазарджик, но сред малките фотографи има и жители на Пловдив, Стара Загора, Плевен, Монтана, Благоевград, Кърджали, село Рупките, община Чирпан, село Ярджиловци. Грамоти за участие ще получат всички участници. Пред кмета Попов Паулина Димитрова разказа, че е направила снимката си в село Калугерово заедно със свой приятел, когато са карали колело. Даная Анчева сподели и на градоначалника, че най-щастлива е със своята котка Шуши, затова на снимката е с нея, а Марин Кашев му довери, че е снимал кучето си на име Ракета, което е спасено от него и живее в дома му.

„В такива дни като днешните

имаме нужда да показваме хубавите мигове,

а пък най-добрият начин да ги покажем е през погледа на децата - в техните очи щастието изглежда по този простичък начин – да гушнеш любимото животно, да се радваш с приятел на колелото... Бъдете добри, усмихнати и улавяйте тези щастливи моменти в живота!”, пожела кметът на децата.

В рамките на инициатива под надслов „Търсим винаги доброто” предстои обявяването на онлайн конкурси за снимка по повод  Деня на семейството – 15 май, Деня на приятелството – 9 юни и Деня на добротата – 13 ноември. Подготвя се и издаването на книга, разработена от екипа на МКБППМН, предназначена за най-малките ученици - „Малка книга за големи добротворци”. В нея децата ще могат да пишат, рисуват, творят, развивайки своята емоционална интелигентност с помощта на своите родители.

Тодор ГРОЗДЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички