Четвъртък, 29 Юли 2021
 
Пазарджик

Майките с големи сърца: Благодарим ви за доверието!

  30.04.2021 06:20             
Майките с големи сърца: Благодарим ви за доверието!

Тази година базарът е онлайн, все още не е късно да го подкрепите

ПАЗАРДЖИК. Тази година традиционният благотворителен базар с ръчно изработени артикули на Движението на българските майки (ДБМ) се провежда онлайн. Имаше само един присъствен ден – миналата събота, когато дамите с огромни сърца и Лукойл България обединиха усилия в името на доброто и реализираха така наречената акция „Съпричастие”. От 10 до 18 часа, в бензиностанция Лукойл В118 (на моста на река Марица) на ул. "Христо Касапвелев" 2, всеки можеше да разгледа изложеното на брандирания щанд и да избере нещичко за себе си.

От ДБМ – Пазарджик благодарят сърдечно на Лукойл и на

всички хора, направили възможна благотворителната акция

- Вярваме, че това ще е едно дългосрочно и ползотворно партньорство!”, казват майките пред „Знаме” и отправят топли думи на признателност и към кмета на общината Тодор Попов. Преди часове Попов връчи на „пазарджишките мами” грамота за благотворителната им дейност в подкрепа на деца в неравностойно положение, направи и лично дарение. „Искам да изразя своето отношение на уважение към дамите, които организират базарите в подкрепа на децата. Ценя хората, които имат отношение, било то към чистота на града ни или други инициативи, а вашата е една от най-смислените, защото правите нещо важно и полезно”, каза кметът. От името на майките Вера Николова и Петя Тодорова благодариха за подкрепата и вниманието от страна на Община Пазарджик.

„Вече 14 години Община Пазарджик ни подкрепя в нашата благотворителна дейност

Пазарджишката общественост ни подкрепя,  медиите също. Общината във Ваше лице, както и всички училища и детски градини, се включват и изработват благотворително сувенири, картички, които ние продаваме, за да съберем средства за нашата кауза за децата в неравностойно положение и настанените в домове”, обърна се към градоначалника Вера Николова при получаването на грамотата.

От ДБМ благодарят и на всички доброволци, деца, родители и учители, които са дарили ръчно изработени с много любов сувенири. Особено активни са били детските градини „Дъга”, „Калина Малина”, „Пролет” и „Здравец”, началните училища „Васил Левски”, „Васил Друмев”, „Отец Паисий”, занималнята „Ем-Ка".

- Благодарим и на

случайните хора, които не ни подминаха,

а дойдоха в празничния ден (Лазаровден) с една-единствена цел - да станат част от доброто дело! Имаше безброй трогателни моменти. Например с едно приемно семейство. Двамата родители пристигнаха с малкото си усмихнато момиченце, за да ни подкрепят.

Сумата, която Майките са успели да съберат до момента, възлиза на малко над 2000 лева.

- Вече 15 години (пропуснахме само 2020 г. заради локдауна) много хора са неотлъчно до нас. Те се превърнаха в наши дългогодишни приятели. Става дума за тези, които не спират да ни изпращат ръчно изработени сувенири. Както и за тези, които остават зад каузата и присъствено, и онлайн.

Осъзнаваме, че онлайн базарът малко или много ни ограничава

Че да избираш по снимки, не може да се сравни с емоцията под шатрата на Тортата. Но вместо да ни обезсърчи, това ни мотивира още повече. Доверието и одобрението, което ни гласувате, ни дава увереността,  че вървим в правилната посока – убедени са майките.
Средствата, събрани от базара, са предназначени за подпомагане на деца с увреждания, деца, лишени от родителски грижи или настанени за отглеждане в ЦНСТ-Пазарджик. Предвиждат се посещения (2 пъти седмично) на басейн с цел рехабилитация и „хипотерапия“, ако събраната сума го позволява.

Част от парите ще бъдат насочени и по проект "Дари обяд", който е за деца на целодневна форма на обучение (сираци, полусираци, от многодетни семейства, в неравностойно положение). За тях този проект осигурява топъл обяд.

Не е късно да подкрепите базара. Той продължава още няколко дни и присъства като събитие във Фейсбук .

Мария ДЪБОВА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.
Всички