Крими

Полицията и Пожарната с мерки за Великден

  29.04.2021 13:56             
Полицията и Пожарната с мерки за Великден

В навечерието на Великденските празници, както и тези около Гергьовден в Областна дирекция на МВР-Пазарджик и РД”Пожарна безопасност и защита на населението”-Пазарджик се предприемат редица мерки за осигуряване на нормалното им протичане.

Основните акценти са в няколко направления: осигуряване на спазването на противоепидемичните мерки, пожарната безопасност, пътната безопасност и нормалното движение по пътищата, опазване на обществения ред и недопускане на престъпни посегателства.

Още в средата на април инспекторите от Държавен противопожарен контрол при Регионалната дирекция ”Пожарна безопасност и защита на населението” са извършили проверки на църкви и манастири, на хотелски и почивни комплекси, където ще има организирано посещение на хора по празниците. Огнеборците не са констатирали сериозни нарушения на противопожарните изисквания. По време на празничното богослужение съветваме гражданите да спазват необходимата физическа дистанция, да носят предпазни маски на закрито, да бъдат внимателни при паленето на свещи, както и поставянето им само на установените места в храмовете.  

От изключителна важност е осигуряване на безопасността на движението. По-голямо ще е вниманието на униформения състав в дните 29 и 30 април, както и в периода между 4-ти и 9-ти май.  Планирано е да бъдат позиционирани допълнително полицейски екипи на най-невралгичните точки в районите на АМ „Тракия”, главните пътища Пловдив-Пазарджик-Белово-Костенец /нека се има в предвид, че част от трасето е в ремонт и има въведени обходни маршрути/, Пазарджик-Панагюрище-Стрелча, Пазарджик-Пещера-Батак, Варвара-Велинград, Пещера-летовище Свети Константин. Батак- летовище „Цигов чарк”. В някои от празничните дни полицейските екипи от районните управления в областта ще бъдат подпомогнати и от мобилни екипи на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив.

Съвместни екипи от полицаи и пожарникари са предвидени за дежурства в близост до по-големите храмове в областта по време на Великденското богослужение.

Криминалистите съветват ако по време на празничните дни ще напуснете жилището си за повече време не забравяйте отключени врати, недобре затворени прозорци на тераси, санитарни помещения, неукрепени врати на гаражи и мазета. Старайте се да не разгласявате в социалните мрежи за вашето отсъствие, а нека за него да знаят само най-близките. Предупредете и съседите си за това, за да са бдителни ако чуят съмнителен шум от апартамента ви.

При необходимост потърсете помощ на Единния европейски номер за спешни повиквания – 112, съветват от ОДМВР-Пазарджик.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.
Всички