Спорт

Плачи отказал в пъти го-голяма заплата заради „Хебър”

  08.05.2021 06:10             
Плачи отказал в пъти го-голяма заплата заради „Хебър”

Договорите на състезателите изтекоха, но не си тръгват - откриха Пазарджик като волейболен оазис

Новият треньор на ВК „Хебър” Камило Плачи е отклонил редица оферти заради Пазарджик, включително и такива, предлагащи възнаграждение в пъти по-голямо от това на „тигрите”. Това заяви за „Знаме” президентът на хебърци Александър Иванов.

- Преговорите с г-н Плачи не бяха трудни, защото имаме сходни виждания и цели. Затова и той отказа други оферти от чуждестранни клубове. При нас ще получава 3-4 пъти по-малка заплата отколкото в Русия. Но колкото и важни да са парите, те не бяха водещият фактор при преговорите с него. Не са най-важният фактор и за волейболистите ни. Сега се оказа, че договорите на всички изтекоха и формално нямаме нито един състезател – само треньор! Но всеки един от състезателите изчаква нас, изчаква решението на селекционера, макар че със сигурност за някои има по-примамливи предложения във финансово изражение. Момчетата обаче не крият, че Пазарджик е волейболен оазис. Използват тези думи и това не е пресилено. Защото тук наистина създадохме една среда с уникална атмосфера. Затова и Камило Плачи избра нас – и защото България му е на сърце, но и заради нещата, които правим тук. А това е добър атестат за нашата работа. Камило Плачи не беше единствената чуждестранна опция. Имахме разговори и със сърбин и с треньор от Испания. Но в крайна сметка, смятам, че взехме най-доброто решение – Камило Плачи да води „Хебър” в следващите две години – допълни президентът.

Иванов и Плачи разговаряха в навечерието на Гергьовден по отношение на селекцията, а до три седмици той ще дойде и на място.

- Ние сме максималисти. Винаги се целим високо. В последните пет години имахме поетапно развитие на клуба и естествената стъпка бе да завършим с шампионска титла. От тук нататък отново ще се борим за трите трофея – Суперкупа, Купа и титла. Надявам се също на добър пробив в Европа, защото идването на Плачи не е само новина за Пазарджик и България, но и за Европа. Очаквам се все по-сериозно да се говори за Пазарджик и „Хебър” – допълни Александър Иванов.

Милко ПЕЛОВ


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички