Спорт

Плачи отказал в пъти го-голяма заплата заради „Хебър”

  08.05.2021 06:10             
Плачи отказал в пъти го-голяма заплата заради „Хебър”

Договорите на състезателите изтекоха, но не си тръгват - откриха Пазарджик като волейболен оазис

Новият треньор на ВК „Хебър” Камило Плачи е отклонил редица оферти заради Пазарджик, включително и такива, предлагащи възнаграждение в пъти по-голямо от това на „тигрите”. Това заяви за „Знаме” президентът на хебърци Александър Иванов.

- Преговорите с г-н Плачи не бяха трудни, защото имаме сходни виждания и цели. Затова и той отказа други оферти от чуждестранни клубове. При нас ще получава 3-4 пъти по-малка заплата отколкото в Русия. Но колкото и важни да са парите, те не бяха водещият фактор при преговорите с него. Не са най-важният фактор и за волейболистите ни. Сега се оказа, че договорите на всички изтекоха и формално нямаме нито един състезател – само треньор! Но всеки един от състезателите изчаква нас, изчаква решението на селекционера, макар че със сигурност за някои има по-примамливи предложения във финансово изражение. Момчетата обаче не крият, че Пазарджик е волейболен оазис. Използват тези думи и това не е пресилено. Защото тук наистина създадохме една среда с уникална атмосфера. Затова и Камило Плачи избра нас – и защото България му е на сърце, но и заради нещата, които правим тук. А това е добър атестат за нашата работа. Камило Плачи не беше единствената чуждестранна опция. Имахме разговори и със сърбин и с треньор от Испания. Но в крайна сметка, смятам, че взехме най-доброто решение – Камило Плачи да води „Хебър” в следващите две години – допълни президентът.

Иванов и Плачи разговаряха в навечерието на Гергьовден по отношение на селекцията, а до три седмици той ще дойде и на място.

- Ние сме максималисти. Винаги се целим високо. В последните пет години имахме поетапно развитие на клуба и естествената стъпка бе да завършим с шампионска титла. От тук нататък отново ще се борим за трите трофея – Суперкупа, Купа и титла. Надявам се също на добър пробив в Европа, защото идването на Плачи не е само новина за Пазарджик и България, но и за Европа. Очаквам се все по-сериозно да се говори за Пазарджик и „Хебър” – допълни Александър Иванов.

Милко ПЕЛОВ


Свързани