Регионът

Велинградчани тържествено отбелязаха Деня на храбростта и празник на Българската армия- Гергьовден

  06.05.2021 18:45             
Велинградчани тържествено отбелязаха Деня на храбростта и празник на Българската армия- Гергьовден

Днес тържественото отбелязване на Деня на храбростта и празник на Българската армия- Гергьовден във Велинград започна в 10:30 часа с  водосвет пред паметника на загиналите воини в квартал Лъджене. Отец Иван благослови бойните знамена и всички присъстващи.

В тържественото си слово кметът д-р Костадин Коев  поздрави българските офицери и сержанти от запаса и резерва, ветераните от войните за тяхната доблестна служба. Честити празника на именниците и  всички празнуващи в този ден.

 С почетен караул от членовете на РК,,Родопчани”-НС,,Традиция”, почетен залп и едноминутно мълчание бе почетена паметта на българските войни.

Под съпровода на Младежка музикална формация при ЦПЛР- ОДК – Велинград  бяха поднесени венци и цветя от името на: Общинска администрация, Общински съвет, Министерството на отбраната, политически партии,  СОСЗР, неправителствени организации, Общински съвет на народните читалища-Велинград, училища, граждани и гости.

 Празничният ден продължи с поднасяне на венци и цветя и пред паметника на площад “Македония” в Чепино и в двора на църквата „Света Троица” в кв. Каменица, както и  пред Чешмата паметник на падналите за Родината Чепинци в кв. Чепино.

От 11:30 часа ОНЧ „Св. Св. Кирил и Методий“ създадоха истинско „Гергьовско веселие“ с техния празничен концерт.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.
Всички